Știri

Wizz Air, amendată pentru comportament necorespunzător, la un zbor din Târgu Mureș

Oficiul Guvernamental din Budapesta a aplicat companiei aeriene ungare Wizz Air o amendă de 300 de milioane de forinţi (aprox. 920.000 de euro). Sancţiunea s-a dat pentru probleme legate de protecţia consumatorului, din cauza repetatelor încălcări ale legii, a transmis, miercuri, către agenţia ungară de presă MTI, secretarul ungar de stat responsabil pentru serviciile publice, din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei.

Potrivit informaţiilor lui Bence Tuzson, în ultimele două luni, Oficiul Guvernamental a efectuat şapte anchete la Wizz Air, toate din cauza unor probleme legate de protecţia consumatorului. În cinci dintre cazuri au fost constatate încălcări ale regulilor menite să protejeze consumatorii. Oficialul a subliniat că, în cazul încălcărilor repetate, companiile care nu respectă drepturile consumatorului se pot aştepta la cea mai mare sancţiune posibilă,
astfel, în primă instanţă, Oficiul Guvernamental din capitala ungară a aplicat Wizz Air o amendă de 300 de milioane de forinţi, compania aeriană fiind deja informată despre decizie.

“Întotdeauna luăm cele mai severe măsuri împotriva inducerii în eroare a pasagerilor, a omiterii informării acestora, respectiv faţă de comportamentul ilegal faţă de aceştia”, a explicat Bence Tuzson.

Oficiul Guvernamental a constatat probleme de protecţia consumatorului în privinţa zborului Frankfurt-Budapesta, din 25 mai, Londra-Budapesta, din 6 iunie, Bruxelles-Budapesta, din 19
iunie, Londra-Gatwick-Budapesta, din 25 iunie şi Târgu Mureş-Budapesta, din 30 iunie.

Pasagerii de pe zborul Wizz Air Londra-Gatwick-Budapesta, din 25 iunie, au pornit la drum cu o întârziere de peste 24 de ore, iar în ceea ce priveşte zborul Târgu Mureş-Budapesta, din 30 iunie, au existat probleme cu informarea corectă a pasagerilor, în plus s-a dat dovadă de un comportament necorespunzător faţă de aceştia.

The post Wizz Air, amendată pentru comportament necorespunzător, la un zbor din Târgu Mureș appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Wizz Air, amendată pentru comportament necorespunzător, la un zbor din Târgu Mureș

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button