Administrație

355 de case și peste 4000 de hectare de teren agricol, afectate de inundații în județul Mureș

În continuare există o situație deosebită la Sânpaul, unde a cedat un dig, a declarat prefectul Mircea Dușa:

În continuare avem o situație deosebită la Sânpaul, digul construit prin anii 60 a fost rupt de către debitul mare de apă din albia râului Mureș, ca urmare a fost inundată o suprafață mare de teren agricol și de pășuni și de două zile sunt în pericol două case să fie inundate. Dar prin măsurile luate, și în cursul zilei de ieri și alaltăieri am menținut nivelul apei revărsate în acea zonă, astfel încât să nu intre în case. Urmează ca azi după masă sau mâine, pe măsură ce scade debitul, să și închidem acea ruptură și să asigurăm după aceea deversarea apei acumulate în spatele digului, prin pompele acelea de mare capacitate, pe care le-am instalat, pentru a fi pompată în albia râului Mureș. 

Urmează ca echipe ale APIA și ale Direcției Agricole să evaleze pagubele, a precizat prefectul de Mureș, Mircea Dușa:

Au fost afectate 33 de UAT-uri, 355 de case, 623 de anexe gospodărești, 19 poduri, 142 de podețe. Ce m-a frapat este suprafața mare de teren arabil, de 4066 de hectare și cea de pășuni și fânațe, de 480 de hectare. Deja culturile sunt înființate, fermierii au depus cereri la APIA pentru subvenția de culturi. Având în vedere că sumele care urmează să le încaseze să nu fie diminuate. Dar și persoanele fizice care dețin terenuri cultivate trebuie sprijinite, tocmai de aceea voi emite un ordin prin care voi înființa o altă comisie de la APIA, Direcția Agricolă și de la ANAF, pentru a fi diminuat nivelul la care se calculează impozitul pe venit.

Potrivit prefectului, comitetele pentru situații de urgentă rămân în alertă, întrucât meteorologii noi precipitații.

Valeriu Russu

The post 355 de case și peste 4000 de hectare de teren agricol, afectate de inundații în județul Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 355 de case și peste 4000 de hectare de teren agricol, afectate de inundații în județul Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button