Administrație

7 secole de atestare documentară a Gorneștiului

Primăria și Consiliul Local al comunei Gornești, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, organizează în perioada 18-21 iulie o nouă ediție a Zilelor Culturale Gorneștene, cu prilejul aniversării celor 700 de ani de atestare a localității Gornești.

Manifestările au debutat joi, 18 iulie, cu o ședință festivă a Consiliului Local, o slujbă religioasă la bisericile reformate și ortodoxe din Gornești, și o expoziție de pictură deschisă în interiorul Castelului Teleki, locația care a găzduit și deschiderea oficială a Zilelor Culturale Gorneștene.

Manifesările vor continua vineri, 19 iulie  începând cu ora  16, cu un simpozion istoric , urmat la ora 18 de dezvelirea monumentului închinat celor 700 de ani de existență a localității, urmat de lansarea cărții Erdélyi Odisszea, semnată de Ludvig Daniella.

Programul manifestărilor din ziua de sâmbătă, 20 iulie  cuprinde jocuri interactice pentru copii, începând cu ora 11 și  tururi de prezentare  la Castelul Teleki și  cripta Teleki.

Începând cu ora 16:00, va debuta programul artistic la scenă, deschis de elevii Școlii Gimnaziale „Teleki Domokos”, continuat de recitalurile susținute de Szász Levente și formațiile Stonecrops și Uránia (Ungaria).

Programul zilei de duminică va debuta la ora 14 cu un program  de  dansuri populare , urmat de recitalurile susținute de Ábrám Tibor, Nelu Șopterean,  Ansamblul de dansuri „Bekecs”,  formația Perlit, Szabó Elöd și trupa Titan. Seara se va încheia cu un foc de artificii programat în jurul orelor 23.

Post-ul 7 secole de atestare documentară a Gorneștiului apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 7 secole de atestare documentară a Gorneștiului

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button