Aproape 500 de polițiști, jandarmi și pompieri asigură ordinea la alegerile de duminică

aproape 500 de politisti jandarmi si pompieri asigura ordinea la alegerile de duminica

În perioada 25-27 mai, peste 480 de efective vor asigura liniștea și ordinea publică și buna desfășurare a alegerilor europarlamentare și a referendumului.

Vor fi prezenți pe teren peste 220 de polițiști, 150 de jandarmi și aproape 100 de angajați ai ISU, care vor asigura paza în aproape 570 de secții de votare.
În aproximativ 10 secții de votare, paza va fi asigurată de celelalte structuri ale MAI.

Duminică, peste 160 de polițiști au fost mobilizați pe teren pentru prevenirea faptelor antisociale, care vor fi sprijiniți de rezerve de polițiști, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Emanuela Rugină:

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a Referendumului național din 26 mai, au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum și un mod de acțiune corect și echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii sunt implicați și în transportul buletinelor și al ștampilelor din secțiile de votare, dar vor asigura și paza acestora.

Raluca Creţ

The post Aproape 500 de polițiști, jandarmi și pompieri asigură ordinea la alegerile de duminică appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aproape 500 de polițiști, jandarmi și pompieri asigură ordinea la alegerile de duminică

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.