Administrație

Au reînceput lucrările la noul bloc operator al SJU Miercurea Ciuc

Lucrările de realizare a noului bloc operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au reînceput azi după o pauză de câțiva ani.

Lucrările au fost sistate câţiva ani din cauza mai multor probleme, printre care se numără şi intrarea în faliment a firmei executante, autorităţile judeţene precizând că investiţia trebuie să se finalizeze în nouă luni.
Detaliile legate de continuarea lucrărilor au fost oferite într-o conferinţă de presă comună a conducerii Consiliului Judeţean Harghita şi Spitalului Judeţean de Urgenţă, la care au fost prezenţi şi reprezentanţii constructorului, ai proiectantului, dar şi mai mulţi medici.

Astfel, medicii vor avea la dispoziţie zece săli de operaţie, blocul operator urmând să dispună, în premieră, de un laborator de anatomie patologică, după modelul spitalelor din Vestul Europei.
O mare parte din aparatura cu care vor fi dotare sălile de operaţie este deja achiziţionată, modelul de dotare al blocului operator fiind spitalul AKH Viena.

Reprezentanţii CJ Harghita au precizat că valoarea totală a lucrării este de 13,8 milioane, termenul de execuţie fiind de nouă luni. O parte din sumă, respectiv 8 milioane de lei, provine din fonduri guvernamentale, iar restul din bugetul Consiliului Judeţean Harghita.

The post Au reînceput lucrările la noul bloc operator al SJU Miercurea Ciuc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Au reînceput lucrările la noul bloc operator al SJU Miercurea Ciuc

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button