Carmen Dan: Cetăţenii vor putea depune online cereri pentru CI, paşaport, carnet de şofer

carmen dan cetatenii vor putea depune online cereri pentru ci pasaport carnet de sofer

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat azi că, la nivelul MAI, va fi creat, printr-un proiect european, un centru de furnizare de servicii electronice cu scopul debirocratizării activităţii şi pentru simplificarea accesului cetăţenilor, care vor putea depune online cereri inclusiv pentru obţinerea cărţii de identitate, a paşaportului sau a carnetului de şofer.

Contractele de finanţare pentru aceste proiecte au fost semnate astăzi.

Ministrul de Interne a explicat că, pentru cetăţenii români, implementarea proiectului, în valoare de 90 de milioane de lei, va aduce beneficii directe, între acestea fiind obţinerea cazierului judiciar sau a istoricului sancţiunilor rutiere.
Potrivit oficialului guvernamental, românilor le va fi mai uşor să interacţioneze cu autorităţile statului, iar acest proiect trebuie să reprezinte un exemplu pentru alte structuri ale administraţiei centrale sau locale, reprezentând o soluţie fiabilă de accesare a fondurilor europene în vederea eficientizării activităţi proprii şi a relaţiei dintre cetăţean şi stat.

The post Carmen Dan: Cetăţenii vor putea depune online cereri pentru CI, paşaport, carnet de şofer appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Carmen Dan: Cetăţenii vor putea depune online cereri pentru CI, paşaport, carnet de şofer

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.