Administrație

CJ Mureș a aprobat documentația cadastrală a terenului de lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș

În ședința de ieri a fost aprobată documentația cadastrală, comandată de Consiliul Județean Mureș, pentru actualizarea datelor imobilului.

Este vorba despre un teren de aproximativ 20 de hectare, lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde urmează să se construiască Centrul de Arși. Terenul a fost disputat de Primărie și Consiliul Județean, iar instanța a confirmat proprietatea Consiliului, dar fără să delimiteze exact suprafața.

Hotărârea de ieri a aleșilor județeni este un pas important pentru lămurirea situației juridice a terenului, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc:

Noi am comandat această documentație cadastrală care a fost finalizată, a fost predată, iar Consiliul Județean a votat pentru aprobarea acestei documentații cadastrale. În acest moment, din această suprafață, Municipiului îi revin 75.000 de metri pătrați iar cele 117.000 de metri pătrați cu cele 12 construcții aflate în proprietatea județului Mureș, cu terenurile aferent, rămân Consiliului Județean.

Documentația aprobată de Consiliul Județean trebuie însuşită şi de către Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș.

După aceea, Județul Mureș ca proprietar de drept al terenului, va putea transmite Ministerului Sănătății dreptul de administrare asupra suprafeței de teren necesară construirii Centrului de Arși.

În caz contrar, dacă această operaţiune nu se va realiza până la finalul anului 2019, finanțarea pentru construirea Centrului de Arși va fi pierdută.

Raluca Creț

The post CJ Mureș a aprobat documentația cadastrală a terenului de lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CJ Mureș a aprobat documentația cadastrală a terenului de lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button