Administrație

Clarificări făcute de conducerea ISU Mureș despre situația de la ORC Mureș

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș a remis marți, 20 august, următorul drept la replica la articolul „Șocant! Normele ISU privind protecția împotriva incendiilor nerespectate la ORC Mureș!”, publicat pe site-ul cotidianului Zi de Zi în data de 14 august.

Redăm, în rândurile de mai jos, clarificările transmise de conducerea ISU „Horea” al județului Mureș:

„În urma informațiilor prezentate de dumneavoastră în articolul publicat în data de 14 august 2019, cu titlul ,,ȘOCANT: Normele ISU privind protecția împotriva incendiilor nerespectate la ORC Mureș!,, colegii noștri de la Inspecția de Prevenire au executat un control tematic inopinat la ORC Mureș unde au constatat următoarele:
Instalaţia de stingere cu hidranţi interiori aferentă clădirii Oficiului Registrului Comerţului este in funcţiune (lucru constatat cu ocazia desfăşurării unui exerciţiu de intervenţie cu personalul de pe locul de muncă) şi este verificată de către o societate atestată, fiind în termenul de verificare.
În conformitate cu prevederile art. 1 alin. 3 lit. m) din HGR 537/2007 – privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiului este sancţionată: „blocarea accesului la instalaţiile, echipamentele, mijloacele şi accesoriile de stingere a incendiilor”,
cutia hidrantului de la etajul 1 a clădirii ORC (menționată de dumneavoastră în articol) este prevăzută cu un oblon închis cu balamale, nefiind încuiat sau blocat, iar în caz de incendiu accesul se poate realiza foarte uşor – lucru constatat cu ocazia exerciţiului de intervenţie desfăşurat cu personalul din cadrul obiectivului.
,,Conform prevederilor art. 1.2.6 din Normativul P118-99 Normativ de siguranţă la foc a construcţiilor „Clădirea foarte înaltă – construcţie civilă (publică) la care pardoseala ultimului nivel folosibil este situată la înălţimea de 45 m, sau mai mult, faţă de terenul (carosabilul adiacent) accesibil autovehiculelor de intervenţie ale pompierilor pe cel puţin două laturi ale clădirii”, situaţie care nu este valabilă pentru clădirea Oficiului Registrului Comerţului Mureş – Clădire P 3 nivele.
Actul normativ la care faceţi referire reglementează alimentarea cu apă pentru incendiu a instalaţiei de stingere cu hidranţi interiori direct de la pompele mobile de incendiu cu racorduri fixe adiacentă unei clădiri înalte, lucru care nu este aplicabil clădirii, din motivele expuse mai sus.
Avem rugămintea ca pe viitor, dacă există informații care constituie punctul de plecare pentru un articol, și care ar avea incidență cu domeniul de activitate al inspectoratului, să luați în prealabil legătura cu noi pentru o documentare mai amplă și corectă în vederea furnizării cetățenilor unor articole corecte și ancorate în realitate, cum ați făcut-o dintotdeauna.

Cu deosebită stimă,
Inspector șef,
Col. Călin Handrea”

(Redacția)

Post-ul Clarificări făcute de conducerea ISU Mureș despre situația de la ORC Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Clarificări făcute de conducerea ISU Mureș despre situația de la ORC Mureș

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button