Administrație

Conducerea UDMR Târgu-Mureş, preluată de UDMR Mureş

Preşedintele UDMR Mureş, Péter Ferenc, a declarat miercuri, 26 iunie, pentru Agerpres, că organizaţia judeţeană a preluat conducerea şi coordonarea UDMR Târgu-Mureş, pe fondul disputelor interne apărute în ultima perioadă şi că există posibilitatea să se ceară Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) desfiinţarea acestei filiale.

“S-a decis preluarea conducerii UDMR Târgu-Mureş de către UDMR Mureş, asta înseamnă că tot ce se întâmplă în cadrul conducerii va fi coordonat de către judeţ. Preşedintele executiv, Kovacs Peter, va fi responsabil pentru activitatea din Târgu-Mureş. Tot ce înseamnă decizie politică va fi luată de către noi, împreună cu membrii organizaţiei de la nivelul municipiului. Iar pe parcurs vom decide exact care vor fi paşii următori pe care trebuie să îi facem. Au fost lupte crâncene, acestea destabilizează organizaţia şi nu este bine, oamenii nu doresc război, doresc să vadă muncă şi rezultate. Am văzut că trebuie făcut un pas, e nevoie de ordine şi trebuia luată o decizie. Cred că acest pas e binevenit şi nu dă posibilitatea la atacuri interne. Întotdeauna am spus că adversarii politici nu trebuie să fie în interior, ci în exterior şi întotdeauna e nevoie să gândeşti cum să te lupţi cu adversarii politici, nu cu colegii tăi. Acest lucru a fost destul de greu de perceput de către unii şi aici trebuia tranşat foarte clar situaţia. Analizăm deocamdată şi vom vedea dacă ne putem descurca mai bine fără UDMR Târgu Mureş, atunci vom propune desfiinţarea în cadrul CRU”, a declarat Péter Ferenc, citat de www.agerpres.ro.

Conform Agerpres, liderul UDMR Mureş a arătat că deşi UDMR Târgu-Mureş este cea mai mare organizaţie din ţară, cel mai importantă nu este mărimea, ci să fie ordine.

“Există un singur vârf de coordonare, de aici încolo doar UDMR Mureş comunică, la fel şi ţelurile trebuie să fie aceleaşi. Şi aceasta întrucât urmează să pregătim alegerile locale, în care trebuie să ne prezentăm bine. La alegerile europarlamentare am primit un număr foarte mare de voturi, dar la nivel de Târgu-Mureş e foarte puţin ca să câştigi Primăria, în acest moment 35% este foarte puţin, chiar dacă 23.000 de voturi înseamnă mult. Trebuie să ne pregătim şi să ne mobilizăm, chiar dorim să câştigăm şi funcţia de primar în Târgu-Mureş. Ca un primar să poate face lucruri utile şi bune, trebuie să aibă majoritate în Consiliul Local, iar din acest motiv se impune o colaborare între organizaţiile locale şi cea judeţeană. Este organizaţia ce mai mare din ţară, nu e importat cât de mare este, ci important este să fie ordine”, a susţinut Péter Ferenc.

Totodată, liderul UDMR Mureş a arătat că deja noua conducere şi-a preluat atribuţiile şi că a avut loc deja o întâlnire cu membrii Uniunii din Consiliul Local Târgu-Mureş, în cadrul căreia s-au luat decizii cu privire la subiectele care vor fi dezbătute în şedinţa viitoare.

“În baza regulamentului, membrii fracţiunii trebuie să se supună şi să meargă pe acea linie trasată în cadrul organizaţiei”, a avertizat liderul UDMR Mureş.

(www.agerpres.ro)

 

Post-ul Conducerea UDMR Târgu-Mureş, preluată de UDMR Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Conducerea UDMR Târgu-Mureş, preluată de UDMR Mureş

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button