Consiliul Judeţean Covasna organizează o şedinţă la Valea Uzului

consiliul judetean covasna organizeaza o sedinta la valea uzului

Consiliul Judeţean Covasna va organiza o „şedinţă de lucru” în Valea Uzului în data de 6 iunie, în aceeaşi zi în care românii sărbătoresc Ziua Eroilor.
Potrivit vicepreşedintelui CJ Covasna, Gruman Robert, în cadrul ședinței va fi adoptată o rezoluţie prin care se va cere soluţionarea situaţiei Cimitirului Eroilor din localitate.
Gruman Robert a mai menţionat că aleşii locali din Secuime au decis să organizeze periodic, prin rotaţie, astfel de evenimente la Valea Uzului, până la soluţionarea problemei, rezoluţiile urmând să fie trimise atât Preşedinţiei, Guvernului şi Parlamentului României, cât şi ambasadelor străine din ţara noastră.
Şi reprezentanţii mai multor organizaţii nonguvernamentale româneşti au anunţat, în urmă cu câteva zile, că vor merge pe data de 6 iunie la Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor şi a cinsti memoria ostaşilor.
Printre acestea se numără şi Forumul Civic a Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, care reuneşte peste 40 de organizaţii civice din cele trei judeţe.
Conducerea forumului a lansat un apel către participanţi să aibă un comportament demn şi să nu răspundă provocărilor şi a făcut, totodată, un apel la „echilibru, calm şi respect” şi către concetăţenii de etnie maghiară.

The post Consiliul Judeţean Covasna organizează o şedinţă la Valea Uzului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Consiliul Judeţean Covasna organizează o şedinţă la Valea Uzului

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.