Administrație

Controale în Mureș în urma neregulilor constatate în programul ”Cornul și Laptele”

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a dispus efectuarea unor acțiuni de control vizând distribuția produselor lactate, de panificație și fructe pentru anul școlar 2019-2020 în cadrul unităților de învățământ.

Măsura a fost luată ca urmare a problemelor apărute încă din primele zile ale noului an școlar, cînd, la școala din localitatea Band, un elev a primit un corn cu mucegai.

Comisia de control este formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș și ai Consiliul Județean Mureș.

Controalele se vor desfășura în perioada 13 – 30 septembrie, iar rezultatele acestora, neconformitățile identificate, sancțiunile aplicate și măsurile dispuse vor fi centralizate de către DSVSA Mureș într-un raport care va fi transmis Prefecturii Mureș până la data de 1 octombrie.

De asemenea, săptămâna viitoare vor avea loc ședințe cu directorii de școli și cu primarii localităților mureșene, cărora le vor fi reamintite obligațiile pe care le au pentru ca produsele asigurate prin programele guvernamentale să ajungă în cele mai bune condiții la copii.

În județul Mureș beneficiază de acest program 54.000 de copii din 609 unități de învățământ.

Alina Andrei

The post Controale în Mureș în urma neregulilor constatate în programul ”Cornul și Laptele” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Controale în Mureș în urma neregulilor constatate în programul ”Cornul și Laptele”

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button