Administrație

Cosmin Pop, pretendent PNL la Primăria Târgu-Mureș: ”Proiectul meu implică schimbare!”

Trei liberali s-au înscris în competiția internă pentru desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș la alegerile locale din anul 2020: Theodora Benedek – medic primar cardiologie și interne și consilier local, Ervin Molnar – inginer, președinte al PNL Târgu-Mureș și consilier județean și Cosmin Pop – antreprenor.

Cele trei candidaturi vor fi analizate de conducerea națională a Partidului Național Liberal, care va realiza și un sondaj de opinie în urma căruia persoana cu potențialul cel mai ridicat va fi desemnată să candideze din partea PNL la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș.

”Mă interesează ce pot să fac pentru orașul Târgu-Mureș”

Unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari ai municipiului Târgu-Mureș, omul de afaceri Cosmin Pop a făcut din start precizarea că nu dorește să ”se bată” cu nimeni pentru a fi desemnat candidat din partea PNL. De altfel, Cosmin Pop, care s-a înscris în competiția internă direct la structurile centrale ale partidului, de la București, consideră că întrebările care pun la îndoială legitimitatea sa de candidat sunt ”sterile” și ”irelevante”, respectiv că adevăratul subiect al discuției ar trebui să fie ce poate face fiecare candidat pentru dezvoltarea municipiului Târgu-Mureș.

”Eu nu mă bat cu nimeni pentru a deveni candidat al Partidului Național Liberal la funcția de primar în Târgu-Mureș. Această idee este apanajul oamenilor fără argumente. Eu nici n-am apucat să îmi expun argumentele și m-am trezit într-o bătălie. Am auzit inclusiv întrebarea dacă are sau nu dreptul Cosmin Pop să intre într-o asemenea competiție. Sunt întrebări sterile, neavenite. Președintele filialei Mureș a Partidului Național Liberal a avut de altfel o luare de poziție tranșantă pe această temă, respectiv pe tema candidaturii mele. Cu prea mult timp înainte de a începe campania tindem să ne pierdem în discuții interminabile și pe subiecte irelevante. Nu mă interesează astfel de discuții pe astfel de subiecte. Pe mine mă interesează ce pot să fac pentru orașul Târgu-Mureș, cum pot să fac ceea ce mi-am propus și cum pot să îmi îmbunătățesc proiectul. Stau zilnic de vorbă cu oameni care au să îmi transmită ceva legat de oraș, de bunăstarea lor, de bunăstarea urbei, oameni care pot aduce plusvaloare proiectului meu. Nu vreau să îmi pierd timpul în discuții fără finalitate, oamenii nu asta așteaptă de la noi, candidați sau pretendenți la o candidatură”, a declarat Cosmin Pop.

De la blazarea tinerilor, la lipsa investițiilor

Potrivit dezvoltatorului imobiliar, în prezent municipiul Târgu-Mureș se complace într-o izolare din punct de vedere economic, motiv pentru care tinerii, dar și potențialii investitori, se reorientează către alte orașe.

”Haideți să medităm la ce e în jurul nostru, haideți să medităm la oraș, la oameni, la blazarea care s-a așternut de ani buni pe fețele tinerilor, la resemnarea care se citește în ochii oamenilor vârstnici față de nimicul din Târgu-Mureș, pentru că nimic nu se întâmplă în Târgu-Mureș, la banii care se scurg pe lângă oraș spre alte așezări în care se găsește o voință serioasă pentru dezvoltare. Haideți să ne uităm la miile de tineri care s-au mutat la Cluj sau în alte orașe. Haideți să vedem care este ultima investiție majoră făcută în oraș. Toate lucrurile astea luate separat și coroborate în contexte m-au determinat să fac pasul acesta, al candidaturii”, a menționat Cosmin Pop.

”A venit vremea proiectelor punctuale”

Aspirantul la funcția de primar al ”Orașului trandafirilor” a prezentat și ideea proiectului său pentru Târgu-Mureș, despre care a dezvăluit că este focusat înspre schimbare și realizat cu contribuția a zeci de specialiști.

”Proiectul meu conține multe idei, toate realizabile, cu referință și unic scop bunăstarea noastră, a tuturor. La momentul potrivit le veți afla pe toate. Tot ce pot spune acum este că vorbim despre un proiect structurat și în implementarea căruia sunt implicați zeci de specialiști. A trecut vremea promisiunilor fără acoperire și argumente. Lucrăm cu oameni specialiști, a venit vremea proiectelor punctuale, cu termene de execuție și cu bugete dinainte stabilite. Asta am învățat făcând afaceri, să structurez, să gândesc, să planific și să realizez. Totul în detaliu. Proiectul meu implică schimbare. Târgumureșenii sunt invitați la schimbare”, a subliniat Cosmin Pop.

Candidatul ideal, ”un reprezentant al antreprenoriatului”

Nu în ultimul rând, antreprenorul care dorește să administreze municipiul Târgu-Mureș începând cu anul 2020 este de părere că a sosit timpul ca gestionarea orașului să fie realizată de către o persoană care are experiența implementării unor proiecte private.

”Singura opțiunea sănătoasă, care va putea duce realmente Târgu-Mureșul pe un drum de dezvoltare este să apelăm la o persoană care cunoaște parcursul proiectelor prin implementarea lor, să apelăm la o persoană care cunoaște nefuncționalitatea acestui oraș din experiențele lui personale, să apelăm la o persoană care a trăit și succese și insuccesul în acest oraș din cauza multitudinilor de factori externi și în special ai celor generați de administrație. Este nevoie de un reprezentant, de un membru al antreprenoriatului care trebuie să fie și localnic”, a conchis Cosmin Pop.

Alex TOTH

Post-ul Cosmin Pop, pretendent PNL la Primăria Târgu-Mureș: ”Proiectul meu implică schimbare!” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cosmin Pop, pretendent PNL la Primăria Târgu-Mureș: ”Proiectul meu implică schimbare!”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button