Administrație

Cursă zilnică Tg. Mureș-Budapesta, începând cu luna octombrie

Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de reprezentantul companiei aeriene low cost care operează încă din 2006 la Tg. Mureș.

Președintele CJ Mureș, Peter Ferenc s-a declarat mulțmit de acest nou proiect:

Astăzi a fost anunțată prima cursă zilnică spre Budapesta, începând din 27 octombrie, prin care orice pasager care intră în Aeroportul Tg, Mureș are posibilitatea să zboare în 47 de țări și 133 de destinații. La ora 16.00 este sosirea la Tg. Mureș a cursei de Budapesta și la ora 16.45 va fi plecarea din Tg. Mureș. Asta înseamnă că plecarea din Budapesta va fi la în jurul orei 14.00. ora Ungariei. E important că există o oră prin care se poate asigura transferul pasagerilor.

Peter Ferenc a adăugat că speră ca preluarea călătorilor de la Aeroport să devină mai facilă odată cu construirea porțiunii de autostradă Ungheni – Tg. Mureș. Asta în condițiile în care în prezent există o singură cale rutieră.

Revine Peter Ferenc:

Până nu se va costrui porțiunea de autostradă Ungheni Tg Mureș, vom avea această singură cale rutieră. Sperăm ca, în urma licitațiilor contestate, să înceapă lucrările cât se poate de repede. Este important ca până în decembrie să reorganizăm întreg sistemul de transport interjudețean și să avem în vedere ca cei care câștigă aceste traseu să fie foarte flexibili pentru pasageri. Am început de anul trecut proiectarea unui sens giratoriu în fața Aeroportului, proiectul tehnic este executat, pornim licitația și dacă reușim să liciăm foarte repede atunci o să și pornim chiar anul acesta lucrările.

Până acum, pe Aeroportul Tg. Mureș au funcționat două curse săptămânale de Budapesta, iar din octombrie numărul acestora crește la șapte.
Mai există cursele de Londra de trei ori pe săptămână, câte două curse lunare către Germania – Memmingen și Dortmund iar în sezonul estival, cursele charter către Turcia și Egipt.

Valeriu Russu

The post Cursă zilnică Tg. Mureș-Budapesta, începând cu luna octombrie appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cursă zilnică Tg. Mureș-Budapesta, începând cu luna octombrie

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button