Curse spre Grecia de pe Aeroportul ”Transilvania”

curse spre grecia de pe aeroportul transilvania

Succesul curselor charter spre Turcia și Egipt, care operează din această vară de pe Aeroportul ”Transilvania” Tg. Mureș, ar putea determina contractarea de curse, din sezonul următor, și spre insulele grecești, a declarat pentru Radio Tg.Mureș directorul executiv, Peti Andras:

Există două destinații exotice, îndrăgite de către turiștii din județul Mureș, respectiv Turcia-Antalya și Egipt – Marea Roșie. Sigur, datorită faptului că există un interes major din partea turiștilor pentru charterele sezoniere, considerăm necesară și utilă introducerea și a alor noi destinații. Astfel, consider că anul viitor vom avea și curse către Grecia.

Numărul de pasageri a crescut cu 20 % anul acesta, ajungând la 80 de mii de pasageri, iar conducerea aeroportului estimează depășirea pragului de 200 de mii în 2020:

Aeroportul Tg. Mureș are o creștere a numărului de pasageri de cel puțin 20% față de anul precedent și, după ce se introduc și cursele zilnice către Budapesta, acest trend va avea o creștere susținută. În prima jumătate a anului am realizat 77.000 de pasageri și considerăm că până la sfârșitul anului vom ajunge undeva la 170.000, urmând ca anul viitor să atingem sau chiar să depășim 200.000 de pasageri.

Între timp, lucrările de investiții continuă la Aeroportul din Tg. Mureș.
Pentru început, au fost alocate 11 milioane de lei pentru lucrări la canalizarea pluvială.

Anul viitor, conducerea aeroportului vrea să accceseze fonduri europene pentru trei mari investiții: un nou terminal pentru pasageri, o parcare pentru aeronave și prelungirea pistei de decolare-aterizare.

Valeriu Russu

The post Curse spre Grecia de pe Aeroportul ”Transilvania” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Curse spre Grecia de pe Aeroportul ”Transilvania”

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.