Administrație

Dăncilă: Guvernul are datoria morală de a-i pedepsi pe cei vinovați

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, după ședința CSAT, în care a au fost analizate rapoartele în legătură cu cazul de la Caracal, că Guvernul are datoria morală de a-i pedepsi pe cei vinovați.

Ulterior ședinței CSAT, premierul a avut, la sediul Ministerul Afacerilor Interne, o întâlnire cu șefii de arme a acestei instituții pentru a cere implicarea tuturor nu numai în ancheta privind această tragedie, ci și în acțiunile viitoare care să preîntâmpine astfel de situații.

Au demisionat atât șeful STS, cât și ministrul Afacerilor Interne. Au mai fost demiteri pe întreg lanțul de decizie. Vreau să fie clar: aceste demisii nu înlocuiesc pedepsirea drastică a celor care în urma anchetei au greșit. Avem o obligație morală, cât și una impusă de lege, să îi pedepsim drastic pe toți cei care se fac vinovați.

Premierul Viorica Dăncilă a mai afirmat că i-a cerut lui Mihai Fifor, ministrul intermar de Interne, să desfășoare verificări în toate inspectoratele de Poliție ca urmare a tragediei de la Caracal.

De asemenea, șefa Executivului a precizat că vrea să cheme Parlamentul într-o sesiune extraordinară și să emită o ordonanță de urgență pentru a reglementa deficiențele de funcționare din MAI.

Sorin Șchiopu

The post Dăncilă: Guvernul are datoria morală de a-i pedepsi pe cei vinovați appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Dăncilă: Guvernul are datoria morală de a-i pedepsi pe cei vinovați

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button