Administrație

Dinu Socotar, deputat PSD de Mureş: „Votez PSD și evit surprizele neplăcute!”

Suntem în amurgul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. O campanie în care ar fi trebuit să vorbim despre politici europene, despre noua configurație a Parlamentului European, despre noua configurație a structurilor de conducere europene, despre subvenții, despre fondurile europene și noua lor configurare, și nu în ultimul rând, despre ce așteptări avem de la cei care ne vor reprezenta în viitorul Parlament European.

S-a vorbit foarte puțin despre toate aceste lucruri sau chiar nu s-a vorbit deloc. De ce? Pentru că opoziția a avut un singur mesaj coerent care a ținut și loc de program politic: Jos PSD, jos Dragnea, Hoții, ș.a.m.d.. În acest context este evident că miza acestor alegeri s-a schimbat. Sigur că fiecare partid dorește să obțină un scor bun la aceste alegeri și să trimită un contigent numeros de parlamentari în Europa, dar înainte de toate, aceste alegeri reprezintă un barometru concret prin care se măsoară susținerea pentru guvernarea PSD-ALDE, pentru programul de guvernare, pentru politicile guvernului. Din această perspectivă, PSD merită votul electoratului și pentru simplul fapt că urmările unei susțineri consistente se cunosc, nu ne mai așteaptă surprize.

PSD a susținut creșterea salariilor din sistemul public, în special în educație și sănătate, a pensiilor, a diverselor forme de alocații. Ce urmează? Ne-am angajat să le susținem în continuare, dacă vom avea suport electoral. Ce vor face ceilalți (PNL, USR-PLUS,PMP, etc.)? Declarativ vor tăia din salariile sistemului public, dar concret nu se știe exact. Aici e loc de multe surprize.

PSD a introdus Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) care a adus finanțări pentru  proiecte  de aproape 2 miliarde de euro în comunitățile mici (neeligibile sau greu eligibile pe fonduri europene). Din acestea peste 1 miliard de lei în proiectele din județul Mureș. Am declarat că vom continua și vom diversifica proiectele tip PNDL. Opoziția a declarat și ea la rândul ei că va închide proiectele PNDL. Aici nici măcar nu ne mai putem aștepta la surprize pentru că pozițiile lor sunt tranșante.

PSD a introdus un sistem fiscal extrem de favorabil pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM-uri). 1% impozit pe cifra de afaceri, 5% impozit pe dividende, dividende ridicabile din 3 în 3 luni. Ne angajăm să păstrăm aceste condiții avantajoase. Ce ar face opoziția pe această temă? Nu știm pentru că nu au prezentat nici un proiect concret, fiind prea ocupați cu jigniri și atacuri la persoană. Surprize ar putea să apară, dar cel puțin opțiunea noastră este clară.

PSD a introdus în 2018 voucherele de vacanță, un mecanism care ”a pompat” 100 milioane de euro în turismul românesc. Ne propunem să folosim sistemul și în 2019. Opoziția a criticat ferm sistemul voucherelor de vacanță. Întrebarea justificată ar fi, ce ar face ei în continuare cu aceste vouchere, daca PSD nu va fi susținut? Vor renunța la ele? Surprizele pot apărea oricând, și mi-e teamă că ar fi doar neplăcute.

Nu în ultimul rând, PSD s-a angajat pentru eliminarea abuzurilor din justiție, și a luat măsuri ferme și concrete în acest sens. Ne angajăm să continuăm această luptă, să implementăm aceste măsuri care întăresc drepturile și libertățile individuale ale cetățeanului, în conformitate cu toate prevederile instituțiilor europene. Ce ar face ceilalți? Pe acest teren surprizele sunt excluse. Ei vor întoarcerea la zdrăngănitul de cătușe, la telejusțiție, la protocoale secrete între instituțiile de forță ale statului, la martori acoperiți inventați de servicii, la sentințe transmise în plic. În mod cert NOI nu mai vrem asta.

Ar mai fi multe alte domenii în care putem enumera ce am făcut și ce ne propunem în continuare. Aș concluziona spunând că dacă acceptăm că aceste alegeri sunt un test pentru susținerea politicilor și guvernului PSD, un adevărat vot de încredere al poporului, atunci un vot pentru PSD oferă o continuare firească, predictibilă a acestor politici, deschide calea unui drum al certitudinilor. Un vot oferit opoziției, și implicit împotriva politicilor PSD, deschide calea unui viitor plin de surprize și nesiguranță, pe care eu l-aș evita.

De aceea votez PSD și evit aceste surprize. Mi-e teamă că ar putea fi doar negative.

 

Dinu SOCOTAR,

Deputat PSD Mureș

 

Post-ul Dinu Socotar, deputat PSD de Mureş: „Votez PSD și evit surprizele neplăcute!” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Dinu Socotar, deputat PSD de Mureş: „Votez PSD și evit surprizele neplăcute!”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button