Administrație

Director nou la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş

Grădina Zoologică din Târgu-Mureş are, începând din data de 21 mai, un nou director, în persoana ex-consilierului local Pavel Dumitru, fost inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Mureş şi fost director al SC Administrator Imobile şi Pieţe SRL Târgu-Mureş.

Mediatizarea activităţilor, obiectivul numărul 1

Nou director al Grădinii Zoologice din Târgu-Mureş a precizat că pe lista sa de priorităţi se află atât continuarea unor proiecte demarate de fosta conducere, cât şi iniţierea unor noi proiecte, respectiv îmbunătăţirea comunicării cu publicul vizitator.

 

„Ca şi priorităţi, doresc să continui proiectele începute de fostul director, domnul Horaţiu Gorea, să le finalizăm şi bineînţeles să venim cu idei noi. În primul rând, ideea de a mediatiza foarte mult activitatea grădinii zoologice, în primul rând munca desfăşurată de personalul angajat acolo. Sunt nişte oameni excepţionali, unii au o vechime de 38 de ani, alţii de 28 de ani sau de 12 ani, sunt oameni cu o foarte mare experienţă în acest domeniu, oameni care iubesc animalele, care sunt dedicaţi grădinii zoologice şi care ştiu că tot ceea ce fac este pentru a crea un moment de linişte, de încărcare energetică pentru toţi vizitatorii grădinii zoologice”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Pavel Dumitru.

Vizitatori numeroşi

Un alt obiectiv enumerat de Pavel Dumitru este creşterea atractivităţii activităţilor de la Grădina Zoologică, aflată în în prezent în topul obiectivelor turistice din municipiul Târgu-Mureş.

„Avem un aflux foarte mare de copii, de tineri, chiar şi de oameni în vârstă. Statistica pe care o avem scoate în evidenţă că în jur de 3 – 4 mii de persoane ne vizitează la fiecare sfârşit de săptămână. Cea mai recentă statistică, pe care am şi prezentat-o presei, este de peste 11.000 de persoane care au vizitat Grădina Zoologică săptămâna trecută, cu ocazia Săptămânii Altfel. Au fost foarte multe grupuri de copii, părinţi şi profesori, venite din localităţi ale judeţului Mureş, dar şi din judeţele Harghita şi Bistriţa Năsăud. Avem şi o componentă educativă, cu personal specializat, astfel încât grupurile de copii sunt preluate de personalul nostru încă de la intrarea în incinta grădinii zoologice. Se face un tur cu ei, dar şi activităţi educative în ceea ce priveşte modul de îngrijire a animalelor şi viaţa animalelor”, a explicat Pavel Dumitru.

Condiţii optime pentru „locatari”

Referindu-se la condiţiile de adăpost şi hrană oferite „locatarilor” de la Grădina Zoologică Târgu-Mureş, Pavel Dumitru a precizat că acestea sunt „conform normativelor europene.”

„Încercăm în permanenţă să îmbunătăţim condiţiile, suntem în grafic şi cu lucrările care se desfăşoară acolo şi suntem în curs de contactare a alimentelor, a furajelor în special pentru erbivore. Mă refer la fân, la iarba proaspătă pe care o primim aproape în fiecare zi de la diferite instituţii”, a menţionat directorul Grădinii Zoologice Târgu-Mureş.

Alex TOTH

 

 

 

Post-ul Director nou la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Director nou la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button