Administrație

Directorii școlilor mureșene trebuie să refuze cornurile, dacă nu sunt bune la recepție

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, le-a transmis directorilor școlilor mureșene, întruniți într-o ședință la Palatul Culturii, că au obligația să asigure recepția cornurilor, a laptelui și a merelor, atunci când acestea ajung în școli.

Ei pot face recepția fie personal, fie prin intermediul unei persoane desemnate în acest sens și pot refuza produsele, dacă acestea prezintă neconformități.

În unele școli mureșene, din cauză că transportul ajunge înaintea programului de lucru, directorii lasă cheia la conducătorii auto, neverificând calitatea produselor.

Mircea Dușa:

Marfa trebuie recepționată și, conform contractului pe care îl au încheiat acești furnizori cu Consiliul Județean, poate fi refuzată dacă nu corespunde cerințelor calitative stipulate în contract.

Mircea Dușa le-a spus primarilor că a primit semnale pe rețelele de socializare că încă se adună bani pentru fondul clasei și le-a explicat că acest lucru este interzis.

Există și nemulțumiri din partea părinților, că trebuie să aducă la școală 50, 100 de lei, pentru diverse activități. Vă rog să atrageți atenția diriginților că e interzis să solicite bani pentru fondul clasei. Fiecare instituție, fiecare primărie, din bugetul pe care îl au, au pus la dispoziția școlilor fonduri pentru desfășurarea în condiții normale a procesului de învățământ.

Prefectul a emis și un ordin privind efectuarea unor acțiuni de control vizând distribuția produselor lactate, de panificație și fructe.

Comisia de control este formată din reprezentanți de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș și Consiliul Județean Mureș.
Concluziile se vor finaliza până la 1 octombrie.

Raluca Creț

The post Directorii școlilor mureșene trebuie să refuze cornurile, dacă nu sunt bune la recepție appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Directorii școlilor mureșene trebuie să refuze cornurile, dacă nu sunt bune la recepție

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button