Administrație

Elevii din Miercurea Nirajului primesc cornuri calde în fiecare zi la școală

Orașul Miercurea Nirajului este singura localitate din județul Mureș care a organizat licitație pe plan local pentru produsele prevăzute în Programul lapte, corn și fruct.
La produsele de panificație, licitația a fost câștigată de o brutărie din zonă, iar produsele ajung la elevi la scurt timp după ce sunt scoase din cuptor.
În schimb, pentru mere și lapte nu s-a prezentat nici un producător local, astfel că produsele sunt livrate de aceleași firme care au câștigat licitația la nivel de județ, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, primarul din Miercurea Nirajului, Toth Sandor:

Avem un producător local la corn. La lapte și la măr lucrăm cu aceeași firmă care a câștigat și la Consiliul Județean pentru că acolo nu a venit la licitație cineva din zonă, să zic așa. La corn avem brutărie locală. Mi-ar plăcea să vină mere din județul Mureș sau din România și nu din Polonia dar, asta e. Ce pot să fac? Nu pot să mă duc și să-i iau de pe stradă dacă nu vin la licitație, că trebuie să respectăm ceea ce trebuie respectat… Pe viitor, poate. Din păcate, sunt singurul din județ care am intrat în acest program. Sper să fie mai mulți anul acesta sau anul viitor. Credeți-mă, la corn, încă e cald când ajunge la copii.

Pentru anul școlar 2018-2019, Guvernul a alocat, la nivel național, circa 125 de milioane de euro pentru programul în școli, dintre care 17 milioane de euro este ajutorul financiar din partea Uniunii Europene.

Cristina Bulbescu

The post Elevii din Miercurea Nirajului primesc cornuri calde în fiecare zi la școală appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Elevii din Miercurea Nirajului primesc cornuri calde în fiecare zi la școală

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button