Administrație

Evenimente noi susţinute de Consiliul Judeţean Mureş

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 26 septembrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, completarea cu noi evenimente a programului de activităţi realizate în decursul anului 2019 de Consiliul Judeţean Mureş, în parteneriat cu instituţii şi organizaţii.

Astfel, a fost aprobată suma de 174.000 de lei, necesară participării la organizarea următoarelor evenimente: 23.000 de lei pentru Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti (9 octombrie), 25.000 de lei pentru Simpozionul „Metode privind dezvoltarea în domeniul horticulturii şi al zootehniei” (13 octombrie), 20.000 de lei pentru Festivalul „Mărul de Batoş” şi Ziua cultural-istorică Batoş – aniversarea a 700 de ani de la înfiinţarea localităţii (12-13 octombrie), 6.000 de lei pentru Concursul internaţional de dezbatere tip Karl Popper (9-10 noiembrie) şi 100.000 de lei pentru Festivalul Văii Târnavei Mici 2019 Culin-Art fest (25-27 octombrie).

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești – Bilanț și Perspectivă

Direcția pentru Agricultura Județeană Mureș participă cu 80 de reprezentanți ai județului Mureș, fermieri, producători agricoli, reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură și ai liceelor cu profil agricol, la programele și manifestările organizate pentru promovarea produselor agroalimentare românești, la ROMEXPO-București, în cadrul Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești – 9 octombrie. Obiectivul evenimentului îl reprezintă promovarea produselor agroalimentare românești locale și calitatea acestora, iar pentru expunere și vânzare vor participa, principalii procesatori din industria alimentară mureșeană, care vor reprezenta Județul Mureș.

Simpozionul ”Metode privind dezvoltarea în domeniul horticulturii și al zootehniei”

Evenimentul menționat va fi organizat la Expo – Agricola – Acățari de către Asociația ”Prosperitate Rază de Soare” își propune să ajute sectorul horticol și pe cel zootehnic în dezvoltare prin aducerea la cunoștința fermierilor (peste 200 de expozanți și agricultori interesați) a unor noi metode adoptate la nivel european. Simpozionul ”Metode privind dezvoltarea în domeniul horticulturii și al zootehniei” va fi organizat în data de 13 octombrie în localitatea Acățari și are ca scop prezentarea practică și teoretică a unor metode de dezvoltare dar și a oportunităților de finanțare pentru agricultori.

Festivalul ”Mărul de Batoș” și Ziua cultural-istorică Batoș – aniversarea a 700 de ani de la înființarea localității

Pentru că în anul 2019 se împlinesc 700 de ani de la înființarea localității, Festivalul ”Mărul de Batoș 2019” se transformă într-o sărbătoare complexă care include aniversarea localității Batoș organizată în colaborare cu Primăria Batoș în perioada 12 – 13 octombrie. Organizatorii manifestării, Asociația ”Mărul de Aur”, Primăria comunei Batoș și Grupul Producătorilor de Mere Dedrad – Batoș le-au pregătit vizitatorilor un program bogat, constând în întreceri sportive, proiecție de film, spectacol folcloric, concursuri, muzică ușoară și concerte live. Mai mult, în perioada 12-13 octombrie se vor desfășura în exclusivitate, programe dedicate aniversării a 700 de ani de la înființarea localității Batoș, conferințe cu teme istorice susținute de invitați în domeniu, programe speciale pentru vârstnici, prezentări de carte legate de monografia comunei Batoș, programe culturalistorice dedicate copiilor, etc.

Concursul internațional de dezbatere tip Karl Popper

Asociația Părinților de la Școala Gimnazială nr. 7 din Târgu-Mureș organizează, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 7 și cu Liceul Teologic Romano – Catolic “II. Rakoczi Ferenc” din Târgu-Mureș, Concursul internațional de dezbatere tip Karl Popper la Târgu-Mureș, în perioada 9 – 10 noiembrie. Concursul se va desfășura pentru trei categorii de vârstă de elevi: din clasele IV-VI, VII-IX și X-XII. Tematica pentru concursul actual este pentru categoria de vârstă din clasele IV-VII: Circulația rutieră trebuie eliminată din centrele orașelor, respectiv pentru categoriile de vârstă din clasele VII-IX și X-XII: Colectarea selectivă de deșeuri trebuie condiționată mai riguros. Concursul de dezbatere tip Karl Popper favorizează atât lucrul în echipă, cât și capacitatea de afirmare individuală. Prin structura sa, orice dezbatere este precedată de o etapă de documentare, în cadrul căreia elevii trebuie să coopereze pentru a-și construi cazul pe care îl au de susținut. Elevii sunt stimulați să coopereze în cadrul echipei pentru a- asigura acestei succesul. Prin găzduirea ediției actuale a concursului se oferă ocazia desfășurării în județul Mureș a unei activități transdisciplinare axând în centrul atenției județul Mureș, intrucât în programul concursului se va pune accent și pe cunoașterea orașului Târgu-Mureș având inclusă vizitarea obiectivelor turistice și culturale ale orașului. Evenimentul este inedit pentru județul Mureș și promovarea unui asemenea eveniment va avea un ecou în domeniul educațional și va crea premisele pentru deschiderea adolescenților mureșeni spre o nouă viziune în ce privește afirmarea individuală.

Festivalul Văii Târnavei Mici 2019: Culin-Art Fest

Asociația Microregională Târnava Mică – Bălăușeri – Sovata organizează în perioada 25 – 27 octombrie evenimentul Culin-Art Fest: expoziție și degustare culinară care are ca scop prezentarea și promovarea artei culinare tradiționale de pe meleagurile Târnavei Mici, cât și dezvoltarea turismului în zonă. Programele propuse în cadrul acestei arii tematice vor aduce patrimoniul culinar tradițional de la expoziție și degustare, la valorizarea acestuia ca produs turistic.

Alex TOTH

Post-ul Evenimente noi susţinute de Consiliul Judeţean Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Evenimente noi susţinute de Consiliul Judeţean Mureş

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button