Administrație

Fosta Unitate Militară de la Gornești, în administrarea ISU

În 26 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului, și anume fosta Unitate Militară din localitatea Gornești în vederea realizării Centrului de excelență în pregătirea personalului operativ la dezastre.

 

Predarea imobilului se va face pe baza unui protocol încheiat între părțile interesate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri, iar în cazul în care lucrările pentru pregătirea centrului nu vor începe înainte de 29 decembrie 2021, imobilul va trece în domeniul public al județului Mureș, în condițiile legii.

Conform anexei la hotărâre, valoarea inventarului se ridică la 8,65 milioane de lei, iar suprafața terenului are 473.400 metri pătrați. Suprafața construită este de 10.479 mp, iar cea desfășurată de 12.490 mp.

Colonelul Călin Handrea, inspector șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, a menționat în cadrul unei conferințe de presă din 11 iulie dorința sa de a înființa acest centru pe terenul predat de Consiliul Județean, iar costul pentru acest proiect s-ar putea ridica la suma de 12 milioane de euro.

Post-ul Fosta Unitate Militară de la Gornești, în administrarea ISU apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Fosta Unitate Militară de la Gornești, în administrarea ISU

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button