Administrație

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct de către cetăţeni

Anunţul a fost făcut, astăzi, de vicepremierul Daniel Suciu, care a explicat că decizia a fost luată în urma discuţiilor cu peste 30 de preşedinţi de consilii judeţene, inclusiv din opoziţie, dar şi cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene.

Daniel Suciu:

Până acum, exista o diferență vizavi de alegerea reprezentanților, în special în Administrația Publică Locală. Dacă primarul este ales uninominal, președintele de consiliul județean era ales ca urmare a votului consilierilor județeni. Să aducem cetățeanul foarte aproape de actul decizional. Așadar, una dintre cele mai importante și reprezentative funcții la nivelul județului, cea de președinte al consiliului județean, trebuie să fie aleasă direct uninominal, prin vot secret, de către toți cetățenii, tocmai pentru a legitima și responsabiliza orice ales local din orice judeţ.

Daniel Suciu a menţionat şi că nu va fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă Codul administrativ, până nu va veni avizul Consiliul Economic şi Social, care, în şedinţa de săptămâna aceasta, a amânat luarea în discuţie a proiectului.

The post Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct de către cetăţeni appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct de către cetăţeni

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button