Administrație

Întâlnirea reprezentanților judeţelor Bacău şi Harghita s-a încheiat fără rezultate

Şedinţa comisiei de conciliere a diferendului privind graniţa dintre judeţele Bacău şi Harghita care a avut loc marţi în comuna Ghimeş-Făget s-a încheiat fără rezultate.
La şedinţa convocată de prefecţii celor două judeţe, la care au participat reprezentaţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi ai oficiilor judeţene de cadastru şi publicitate imobiliară, a fost redactat doar un proces verbal care cuprinde punctele aflate în divergenţă. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba:

În cadrul ședinței de ieri nu s-a ajuns la un acord comun dar, ședința a fost foarte importantă deoarece, în urma încheierii procesului verbal, se poate merge în instanță iar, după ce fiecare localitate își va prezenta documentele, aceasta va putea lua o decizie corectă. Noi, harghitenii, am susținut că legea trebuie aplicată pentru că granițele dintre localitățile din Bacău și Harghita sunt în defavoarea noastră.

Borboly Csaba s-a declarat nemulțumit că anumite localități, care prin lege aparțineau județului Harghita, au fost trecute prin cadastru în componența unor localități din jud. Bacău. El a arătată că acum se va putea trasa în instanţă, în urma probelor, graniţele dintre localităţile învecinate din judeţele Bacău şi Harghita.
În cadrul acestor procese, instanţa ar putea să stabilească şi de care localitate aparţine cimitirul de la Valea Uzului, a precizat Președintele CJ Harghita.

The post Întâlnirea reprezentanților judeţelor Bacău şi Harghita s-a încheiat fără rezultate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Întâlnirea reprezentanților judeţelor Bacău şi Harghita s-a încheiat fără rezultate

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button