Administrație

Investiții noi la Aeroportul Tg. Mureș

Persoanele cu mobilitate redusă vor avea curând la dispoziție un lift special la Aeroportul ”Transilvania” Târgu-Mureș, achiziționat din fondurile Consiliului Județean.
Lucrările la terminal continuă și anul acesta iar în circa două săptămâni noi facilități vor fi puse la dispoziție turiștilor, a precizat directorul Aeroportului ”Transilvania” Târgu-Mureș, Peti Andras:

Este într-o stare foarte avansată amenajarea de către o firmă care a câștigat licitația a unui restaurant și a unui bistro, spun eu, la cele mai înalte standarde. De la Consiliul Județean beneficiem, în continuare de fonduri substanțiale pentru dezvoltarea infrastructurii și a dotărilor. Avem peste o jumătate de milion de lei alocați, în continuare, pentru finalizarea Terminalului. Este în curs de recepționare echipamentul de ambulift care, pentru prima dată, va asigura standarde europene pentru gestionarea persoanelor cu mobilitate redusă.

Aeroportul din Târgu-Mureș mai plănuiește extinderea parcării aeronavelor, un nou terminal de pasageri și extinderea pistei, spune Peti Andras:

Lucrăm pe acel plan ambițios de dezvoltare care presupune extinderea platformei de parcare, extinderea pistei și construcția unui nou terminal de pasageri. La acestea, documentațiile de construcție sunt în plină desfășurare, deja documentația a fost depusă la Autoritatea Aeronautică Civilă. Toate aceste trei obiective se situează la o valoare aproximativă de 50 de milioane de euro.

Anul acesta vor avea loc și unele modificări la cursele permanente de pe Aeroportul din Târgu-Mureș.
Din septembrie, cursa de Memminghen, Germania, va fi mutată în altă parte din cauza unor lucrări, precizează managerul Aeroportului, Peti Andras:

”Friedrichshafen este o destinație foarte interesantă pentru că se situează pe malul Lacului Bodensee și este la o distanță foarte mică de Austria, de Tirol. Sigur, este aeroportul cel mai sudic din Germania și pe partea cealaltă a lacului se găsește Elveția și Liechtenstein este foarte aproape. Biletele au fost puse deja în vânzare.

9 curse regulate sunt operate în momentul de față de pe Aeroportul ”Transilvania” Târgu-Mureș, la care se adaugă 4 curse charter pentru perioada estivală.

Cristina Bulbescu

The post Investiții noi la Aeroportul Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Investiții noi la Aeroportul Tg. Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button