Administrație

La miezul nopţii expiră termenul limită până la care românii din străinătate se pot înregistra pe portalul „vostrainatate.ro”

Termenul până la care românii se pot înregistra ca alegători în străinătate expiră astăzi, la miezul nopţii. Până acum, pentru votul prin corespondenţă s-au făcut peste 39.000 de cereri, iar pentru votul în secţii, peste 37.000.

Inițial, termenul limită a fost până pe 11 septembrie, dar a fost prelungit prin ordonanță de urgență pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de alegători să opteze fie pentru votul prin corespondență, fie la o secție organizată în străinătate. Inițiativa guvernului a dat rezultate. Numărul celor care s-au înregistrat online a crescut în ultimele zile.

Cei care aleg opțiunea ‘vot prin corespondență‘ trebuie să completeze formularul la care anexează copia scanată sau fotografia actului de identitate și copia documentului care dovedește dreptul de ședere eliberat de autoritățile străine. Pentru opțiunea ‘alegător în străinătate’ la o secție de votare trebuie să se înregistreze minimum 100 de cetățeni din aceeași localitate sau grup de localități pentru a se înființa o secție.

Autoritatea Electorală Permanentă de asigurări că datele colectate de la cetățenii cu drept de vot în străinătate vor fi utilizate strict în procesul electoral și nu vor fi puse la dispoziția autorităților fiscale.

The post La miezul nopţii expiră termenul limită până la care românii din străinătate se pot înregistra pe portalul „vostrainatate.ro” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: La miezul nopţii expiră termenul limită până la care românii din străinătate se pot înregistra pe portalul „vostrainatate.ro”

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button