Administrație

La sfârşitul săptămânii, ne vom alege prin vot reprezentanţii în Parlamentul European pentru următorii 5 ani

În ţara noastră, alegerile europene de anul acesta se desfăşoară în aceeaşi zi cu un referendum naţional pe tema combaterii corupţiei, convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Procesul electoral începe la ora 7,00 şi se încheie la 21,00.

Cătălin Purcaru: Persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua votării, își pot exprima opțiunea electorală în baza unui act de identitate aflat în termen de valabilitate. În ziua votării Serviciul de Evidență a Populației va fi deschis și vor fi eliberată acte de identitate în regim de urgență. Sistemul informatic privind prezența la vot și prevenirea votului ilegal va fi folosit la alegerile europarlamentare și la referendumul național din 26 mai.

Constantin Florin Mitulețu Buică, președintele Autorității Electorale Permanente: La intrare în secţia devot cetăţeanul se prezintă la operatorul de calculator, îi de actul de identitate, iar operatorul de calculator îl întreabă dacă votează pentru scrutinul pentru europarlamentare, a doua întrebare dacă votează pentru referendumul consultativ, iar acest operator are obligația să comunice președintelui secției de votare sau o locţiitorului care sunt obținute acestuia și implicit aceștia să îi pună la dispoziție listele electorale pentru care semnează și buletinele de vot aferente acțiunilor personale ale alegătorului.

Vor fi trei buletine de vot: unul pentru alegerile europarlamentari în care sunt înscriși toți competitorii electorali și două pentru întrebarea numărul 1, respectiv întrebarea numărului 2 la referendumul convocat de președintele României. Alegătorii și poate exprima opțiunea la secția la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, iar dacă în ziua votului se află în altă localitate la orice secție, fiind înscriși pe listele suplimentare. Informații privind secția de votare și adresa ei pot fi găsite pe www.registrulelectoral.ro.

The post La sfârşitul săptămânii, ne vom alege prin vot reprezentanţii în Parlamentul European pentru următorii 5 ani appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: La sfârşitul săptămânii, ne vom alege prin vot reprezentanţii în Parlamentul European pentru următorii 5 ani

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button