Legea muntelui va fi completată cu hotărâri noi de Guvern

legea muntelui va fi completata cu hotarari noi de guvern

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat la sfârșitul săptămânii la Ibănești, unde a participat la Festivalul Văii Gurghiului, că legea muntelui este în proces de implementare, dar va fi completată în perioada următoare cu alte prevederi legislative.

Legea muntelui prevede o serie de avantaje de dezvoltare pentru localitățile din zonele montane, printre care se numără acordarea de bani pentru cumpărarea de animale, pentru construcția de adăposturi pentru animale, iar tinerii fermieri vor fi scutiți de impozitul agricol.

Prin Legea Muntelui, statul român acordă subvenții pentru investiții de capital, credite bancare, bonificații la dobânzile bancare, credite bancare preferențiale, dobânzi reduse, pentru dezvoltarea fermelor sau a exploatațiilor agricole din zona montană.

Ministrul Petre Daea:

Acum se lucrează pe baza acestei legi, am făcut structurile zonale, am realizat ceea ce puteam până la această dată, am elaborat încă 6 Hotărâri de Guvern, le vom pune în aplicare în așa fel încât în munte să fie altă viață, altă preocupare pentru a păstra ceea ce avem aici și să dezvoltăm alte activități pentru binele tuturor și în folosul fiecăruia.

Din zona montană a județului Mureș fac parte 31 de localități de pe Valea Mureșului, Valea Gurghiului, zona Sovata și Sighișoara.

Raluca Creț

The post Legea muntelui va fi completată cu hotărâri noi de Guvern appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Legea muntelui va fi completată cu hotărâri noi de Guvern

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.