Administrație

Liberalii, nemulţumiţi de situaţia unor drumuri naţionale din Mureş

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a abordat miercuri, 15 mai, într-o conferinţă de presă, problema unor drumuri naţionale din judeţul Mureş, prilej cu care a solicitat conducerii Ministerului Transporturilor să rezolve, punctual, mai multe probleme cu care se confruntă atât conducătorii auto, cât şi unele unităţi administrativ-teritoriale.

Trei drumuri cu probleme

Potrivit liderului liberalilor mureşeni, unul din drumurile naţionale problematice este cel care care face legătura dintre Târgu-Mureş şi Satul Nou.

„Din păcate, se pare că nu numai ministrul Cuc, ci şi ceilalţi miniştri dinaintea domnului Cuc, indiferent de guvernare, nu au răspuns unor solicitări ale primarilor din toate partidele politice până la urmă pentru rezolvarea unor probleme legate de cele trei drumuri naţionale la care vreau să fac referire. În primul rând, este vorba de drumul naţional care face legătura între Târgu-Mureş, prin Râciu, Sânpetru şi ajunge la Satul Nou. Este un drum naţional care arată ca după bombardamente. Toţi primarii care sunt pe acest traseu au depus numeroase memorii Ministerului Transporturilor, repet, nu doar ministrului Cuc, ci de-a lungul timpului mai multor miniştri, pentru a reabilita acest drum sau pentru a fi cedat Consiliului Judeţean. Se pare că până astăzi doar cârpeli de urgenţă, o reparaţie la un pod au reuşit cei de la CNAIR să rezolve pe acest drum”, a afirmat senatorul Cristian Chirteş.

Un alt drum naţional care creează nemulţumiri, în special cetăţenilor, este legătura DN 15, între Breaza, Sărmaşu, Apahida, Cluj Napoca, a completat preşedintele PNL Mureş.

„Din păcate, ştiţi bine, acum o lună au fost chemaţi toţi primarii de pe acest drum la Braşov, unde au solicitat CNAIR-ului, Direcţiei Regionale de Drumuri, să vadă care este stadiul proiectării sau reparării acestui drum. Iată, din nou, în judeţul Mureş am rămas fără această investiţie. Din fericire, un lucru bun este că pe zona judeţului Bistriţa Năsăud sunt promisiuni că 14 kilometri vor fi asfaltaţi, dar iarăşi judeţul Mureş rămâne să spunem în afara intereselor CNAIR-ului”, a afirmat senatorul Cristian Chirteş.

Nu în ultimul rând, liderul liberalilor Mureşeni a considerat ilară situaţia din localitatea Petelea, unde „de peste zece ani există o centură a Petelei”, iar autorităţile locale încearcă, fără succes, preluarea în administrare, pentru reparaţii, a drumului naţional aflat în intravilanul comunei.

„Din păcate, chiar în intravilanul comunei există un drum naţional care efectiv este uitat de către Compania Naţională de Amdinistrare a Infrastructurii Rutiere. Am întrebat şi eu primarul, dacă a solicitat un punct de vedere al Ministerului de Finanţe. Da, de zece ani „bombardează” Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Finanţe cu memorii pentru a prelua acest drum, adică pentru a-l declasifica din drum naţional în drum comunal. Efectiv pentru a-l putea să îl repare”, a precizat senatorul Cristian Chirteş.

„Vreau să mişcăm lucrurile în acest judeţ, iar după această campanie electorală voi încerca, prin căi legale, prin căile permise de funcţia de parlamentar, să solicit câteva răspunsuri foarte clare ministrului Transporturilor Cuc”, a conchis liderul PNL Mureş.

Alex TOTH

Post-ul Liberalii, nemulţumiţi de situaţia unor drumuri naţionale din Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Liberalii, nemulţumiţi de situaţia unor drumuri naţionale din Mureş

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button