Liberalii vor cele două funcții de vicepreședinte la Consiliul Judeţean Mureș

liberalii vor cele doua functii de vicepresedinte la consiliul judetean mures

În urma votului de la alegerile europarlamentarele din 26 mai, raportul de forțe politice din județul Mureș s-a schimbat, iar PSD nu mai are legitimitatea de a ocupa cele două posturi de vicepreședinte la Consiliul Județean, susţine conducerea PNL Mureş

Senatorul PNL Cristian Chirteș, liderul liberalilor mureşeni, solicită demisia de onoare a celor doi vicepreședinți PSD sau demiterea lor.

”Față de iunie 2016, PSD a obținut 55.000 de voturi, iar acum a obținut 30.000 de voturi. De aceea, PNL solicită formarea unei noi majorități în Consiliul Județean Mureș. UDMR și PNL dețin în acest moment 55,36% din opțiunile mureșenilor, față de numai 13,3 la sută cât are PSD. PNL apreciază că ocuparea celor două locuri de către vicepreședinți ai Consiliului Județean, reprezentanți ai PSD, este abuzivă”, a declarat vineri, 7 iunie, într-o conferinţă de presă, Cristian Chirteș.

Pentru că eliberarea din funcție și numirea vicepreședinților de Consiliu Județean se face prin vot secret a 2/3 din numărul de consilieri, la inițiativa a o treime din aceștia, liberalii vor iniția dialoguri cu UDMR în acest sens. Fiind singurul partid de drepta din Consiliul Judeţean Mureș, PNL va propune un parteneriat cu PMP și USR, legitimate de mureșeni prin votul din 26 mai, prin care se angajează să reprezinte și interesele acestor formațiuni politice. La această oră, în Consiliul Judeţean Mureș UDMR are 15 consilieri județeni, iar PNL și PSD câte 10.

V. OANCEA

Post-ul Liberalii vor cele două funcții de vicepreședinte la Consiliul Judeţean Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Liberalii vor cele două funcții de vicepreședinte la Consiliul Judeţean Mureș

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.