Licitaţie reluată pentru gestionarea deșeurilor în zona Târgu-Mureș

licitatie reluata pentru gestionarea deseurilor in zona targu mures

Consilierii județeni au aprobat joi, 29 august, în regim de urgenţă, reluarea licitației privind colectarea și transportul deșeurilor pentru Zona 2 – Târgu-Mureș din cadrul proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţul Mureş”.

Organizarea unei noi licitaţii are loc în contextul în care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ecolect Mureş” a atribuit pe parcursul anului 2019 contractele de colectare şi transport a deșeurilor pentru şase zone din cele şapte ale județului, ultima zonă neatribuită fiind Zona 2 care cuprinde orașele Târgu Mureș și Miercurea Nirajului și 16 comune.

„În acest sistem integrat de management al deşeurilor sunt şapte zone, din care şase au deja contracte semnate. Singura zonă unde nu este un contract semnat este zona Târgu-Mureş şi localităţile din zona Târgu-Mureşului, în total 17 localităţi. A mai fost o licitaţie care din păcate s-a soldat cu eşec. Cele trei firme participante nu au putut depune oferte care să fie valabile, astfel încât licitaţia a fost anulată. Pentru organizarea unei noi licitaţii s-a modificat caietul de sarcini, cu ajutorul unei firme de consultanţă. Acest caiet de sarcini modificat a fost aprobat astăzi (joi, 29 august – n.r.) de Consiliul Judeţean, sper ca astăzi şi mâine, în aceste zile, va fi aprobat de toate cele 17 Consilii Locale, astfel încât în data de 2 septembrie să poată demara o nouă licitaţie pe această zonă”, a declarat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Până în momentul finalizării procedurii de delegare a serviciilor de salubrizare conform proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţul Mureş”, cele 17 unităţi administrativ-teritoriale au obligaţia să asigure serviciile de salubrizare în zona respectivă.

Alex TOTH

 

Post-ul Licitaţie reluată pentru gestionarea deșeurilor în zona Târgu-Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Licitaţie reluată pentru gestionarea deșeurilor în zona Târgu-Mureș

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.