Administrație

Locuințe ANL pentru 24 de medici, la Tg. Mureș

După circa 10 ani de la ultimul bloc ANL construit la Târgu-Mureș, ieri a fost făcută recepția unei noi construcții pentru medici rezidenți și specialiști în cadrul Programului ”Locuințe pentru specialiști în sănătate”.

Ansamblul rezidențial în valoare de 6,5 milioane de lei este situat vizavi de Liceul Teoretic ”Gheorghe Marinescu”.

Pentru acest bloc, Primăria Municipiului Târgu-Mureș a pus la dispoziția constructorului peste 1.000 mp dintre care suprafața construită este o treime, a precizat primarul. Dorin Florea:

E un program care s-a finalizat, în sfârșit, pentru că de-a lungul timpului l-au tot amânat. Mă bucur că l-au dus la bun sfârșit acum și deschide și perspectiva unor noi colaborări, chiar în viitorul imediat și anume demararea unui cartier într-o altă zonă a orașului. Sper ca cei care au făcut greșelile pe vremuri să și le însușească acum sau măcar să recunoască greșelile care s-au făcut pentru că medicii din Târgu-Mureș, cei tineri mai aveau un bloc de garsoniere dar unii s-au grăbit să-l vândă pe nimic. Ăsta nu se va vinde ci va rămâne pentru medicii tineri, rezidenți, specialiști care stau, locuiesc și vor să muncească la Târgu-Mureș.

Construcția a fost recepționată în prezența constructorului, Remus Bența, dar și a reprezentanților Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL).

Următorul bloc ANL ar putea fi gata anul viitor, a precizat directorul general adjunct al Agenției, George Ciprian Stan:

Următorul proiect este în zona Depozitelor. E în fază finală spre a fi aprobați indicatorii în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului MDRAP. Noi sperăm ca în două luni, investiția să fie atribuită spre execuție și să demarăm lucrările. Asta e ca plan imediat dar ca planuri de viitor, sigur că la Târgu-Mureș probabil că un bloc cu 24 de unități locative pentru specialiștii în sănătate e puțin. Analizăm împreună cu dl. Primar, cu edilii și se iau decizii în funcție de…

Din cele 24 de apartamente, jumătate sunt cu o cameră, 10 apartamente au câte 2 camere și 2 apartamente au câte 3 camere.

Acestea au suprafețe cuprinse între 38,5 mp și 75,8 mp iar costul unei chirii, în funcție de salariu, este cuprins între 120 și 180 de lei pe lună.

Cristina Bulbescu

The post Locuințe ANL pentru 24 de medici, la Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Locuințe ANL pentru 24 de medici, la Tg. Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button