Mii de semnături pentru Klaus Iohannis adunate de liberalii mureşeni

mii de semnaturi pentru klaus iohannis adunate de liberalii mureseni

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a anunţat vineri, 23 august, cu prilejul unei conferinţe de presă, că până în prezent la nivelul judeţului Mureş liberalii au reuşit să strângă peste 6.000 de semnături de susţinere a candidaturii lui Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al României.

Target de 35.000 de semnături

Potrivit senatorului Cristian Chirteş, liberalii din Mureş şi-au propus să adune cel puţin 35.000 de semnături.

„Până astăzi, am strâns pe reţeaua electorală, asta însemnând primari, consilieri locali, membrii activi, şi bineînţeles din cercurile de prieteni, peste 6.000 de semnături pe care le vom depune la Bucureşti. Acţiunea continuă şi în următoarele săptămâni, de săptămâna viitoare vom ieşi mult mai mult în pieţe, în stradă, în târguri, în cartiere, pentru a ne îndeplini acel target pe care ni l-am asumat împreună cu conducerea Partidului Naţional Liberal, de minim 35.000 de semnături pentru susţinerea lui Klaus Iohannis”, a declarat preşedintele PNL Mureş.

Klaus Iohannis, „gardian al democraţiei”

Totodată, liderul liberalilor mureşeni a arătat că propunerea PNL la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie 2019 are mai multe merite, unul dintre acestea fiind că actualul preşedinte al României „a apărat democraţia, fiind un adevărat gardian al democraţiei.”

„Şi România astăzi şi datorită lui Klaus Werner Iohannis este respectată atât în Uniunea Europeană, cât mai ales în NATO. Ultima vizită pe care a făcut-o la Casa Albă ne-a întărit acest lucru, sprijinul NATO şi sprijinul Statelor Unite ale Americii în ceea ce priveşte lupta anti-corupţie este până la urmă un fapt real. Cred că este singurul politician care are credibilitate astăzi în faţa puterilor occidentale şi mai departe peste Ocean, şi cred, fără îndoială, cu toţii suntem convinşi că a consolidat şi a întărit apartenenţa României la NATO, fiind cel care a iniţiat alocarea de 2% din Produsul Intern Brut pentru Ministerul Apărării”, a afirmat senatorul Cristian Chirteş.

Liderul PNL Mureş a mai spus că actualul preşedinte al României a contribuit şi la „consolidarea României la nivel regional.”

„Este iniţiatorul formatului B9, format din România, adică Bucureşti 9, format din România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Ţările Baltice, pentru întărirea flancului estic al NATO”, a mai arătat senatorul Cristian Chirteş.

Alex TOTH

 

Post-ul Mii de semnături pentru Klaus Iohannis adunate de liberalii mureşeni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mii de semnături pentru Klaus Iohannis adunate de liberalii mureşeni

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.