Administrație

Ministerul Apărării a început pregătirile pentru preluarea administrării cimitirului de la Valea Uzului

Ministerul Apărării pegăteşte un memorandum prin care va solicita oficial Guvernului preluarea administrării Cimitirului Eroilor de la Valea Uzului, a anunţat ieri ministrul apărării, Gabriel Leş, citat de mass-media din România.

„Scopul peluării cimitirului este menţinerea statutului de cimitir internaţional al acestuia, având în vedere că aici sunt înhumaţi militari de mai multe naţionalităţi, respectiv militari ungari, români, germani, ruşi, sârbi, austrieci şi italieni”, a mai afirmat Gabriel Leş, care a adăugat că procesul de preluare a Cimitirului din Valea Uzului presupune consultarea tuturor părţilor implicate.

„Structurile Ministerului Apărării care vor prelua responsabilităţile administrării cimitirului internaţional vor asigura respectarea dreptului neîngrădit al fiecarei ţări de a-şi comemora eroii căzuţi în luptă şi înmormântaţi aici”, a mai precizat ministrul apărării.

The post Ministerul Apărării a început pregătirile pentru preluarea administrării cimitirului de la Valea Uzului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ministerul Apărării a început pregătirile pentru preluarea administrării cimitirului de la Valea Uzului

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button