Administrație

Ministrul Agriculturii: roșiile românești sunt preferate de consumatori

Petre Daea s-a întâlnit ieri cu producătorii agricoli din Piața Cuza Vodă din Târgu Mureș, de unde a cumpărat fasole verde, roşii, porumb pentru fiert, produse lactate şi cârnaţi de oaie.

Ministrul Agriculturii a declarat că soiurile românești de tomate sunt tot mai apreciate, și tot mai multe sunt omologate oficial:

Suntem la început cu promovarea soiurilor româneşti. Am fost la Buzău, cu câteva săptămâni în urmă, unde într-o armonie perfectă între cercetare şi producători am putut constata că această preocupare s-a dezvoltat la nivelul ţării, din ce în ce mai multe soiuri. Anul trecut s-au validat, s-au omologat 14 soiuri la Buzău şi în alte zone ale ţării – la Suceava, în partea de sud, la Izbiceni, la Poiana Mare sunt preocupări în această direcţie – şi soiurile româneşti din ce în ce mai mult câştigă teren, şi pe bună dreptate, pentru că sunt tomate mai gustoase şi preferate de consumatori.

În România există în jur de 20.000 de producători de tomate, faţă de 8.000 cât au fost la începutul programului de sprijinire a producției de tomate, în 2017.

Raluca Creţ

The post Ministrul Agriculturii: roșiile românești sunt preferate de consumatori appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ministrul Agriculturii: roșiile românești sunt preferate de consumatori

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button