Mureş: Investiţii de peste 30 de milioane de lei în amenajări hidrotehnice

mures investitii de peste 30 de milioane de lei in amenajari hidrotehnice

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, în calitate de președinte al Comitetului de Bazin Mureș, a condus vineri, 28 iunie, ședința Comitetului, în care s-au avizat programele de investiții pe anul 2019 în județele din aria de competență.

Pentru județul Mureș, în acest an se vor realiza investiții de 30,7 milioane de lei. Dintre acestea, 7,16 milioane provin de la bugetul de stat, 1,17 milioane, de la Banca de Dezvoltare a Comunității Europene, iar 22,36 milioane vor fi acoperite din surse proprii.

În județul Mureș, investițiile includ amenajări hidrotehnice în bazinul hidrografic Niraj, regularizarea râului Târnava Mică în zona localității Mica, amenajarea râului Mureș pentru apărare împotriva inundațiilor pe sectorul Iod – Răstolița – Borzia, regularizarea râului Târnava Mare pe sectorul Albești – Odorheiu Secuiesc, creșterea gradului de conservare a biodiversității Valea Nirajului și al Târnavei Mici, amenajări hidrotehnice în bazinul hidrografic Gurghiu pe tronsonul Reghin – Lăpușna, regularizarea și îndiguirea pârâului Cărbunarilor, localitatea Vânători, regularizarea pârâului Luț pe teritoriul comunei Glodeni, regularizarea pârâului Sovata, consolidarea malului stâng al râului Târnava Mică în localitatea Sărățeni.

Pe lângă aceste sume, prin Hotărârea Guvernului 441 din 25 iunie 2019, privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor și Pădurilor din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru realizarea în regim de urgență a unor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie – mai 2019 pe cursurile de apă din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Vaslui și Vrancea, județului Mureș i-au fost alocate 1,8 milioane de lei.

1,35 milioane de lei vor fi investite în amenajarea râului Mureș în zona barajului de priză Azomureș, în zona localității Cristești, prin care se vor reface 250 de metri de mal și 2 praguri de fund, iar 500.000 de lei au fost alocați pentru regularizarea pârâului Bistra, în localitatea Pietriș, comuna Deda, prin care se vor reface 400 de metri de apărare de mal.

Membrii Comitetului de Bazin Mureș au aprobat regulamentul de exploatare Bazinală în Bazinul Hidrografic Mureș și au dezbătut contribuția râului Mureș la bazinul hidrografic al Dunării, în contextul sărbătoririi, în 29 iunie, a ”Zilei Dunării”.

(Comunicat de presă, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş)

Post-ul Mureş: Investiţii de peste 30 de milioane de lei în amenajări hidrotehnice apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureş: Investiţii de peste 30 de milioane de lei în amenajări hidrotehnice

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.