Administrație

Mureșenii vor plăti aceeași taxă pentru salubrizare

Consilierii județeni au votat în ședința ordinară de ieri hotărâre privind aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru finanţarea sistemului de management integrat al deşeurilor solide menajere și similare în judeţul Mureş.

Taxa specială de salubrizare este o taxă unică aplicată la nivel județean care va înlocui actualele taxe de salubrizare.  Noua taxă va fi plătită de către utilizatorii casnici și non-casnici care stau într-o zonă unde colectarea deșeurilor se realizează selectiv în cadrul sistemului de management integrat al deşeurilor.

Astfel, taxa pentru utilizatori casnici din mediul urban este de 8,93 lei/pers/lună, pentru mediul rural, de 1,62 lei/pers/lună, iar utilizatorii non-casnici vor plăti 436,05 lei/tonă.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc:

Această taxă de salubrizare a fost calculată în urma acelor licitații care au fost realizate în perioada precedentă în cadrul Consiliului Județean și ADI Ecolect Mureș. La începutul acestui proiect, deja au fost calculate anumite taxe maxime, peste care nu se poate trece și, în urma acestor licitații, s-a creat acest regulament și, în baza acestui regulament, aceste taxe, care vor fi aceleași în tot județul. Fiecare localitate și-a organizat licitația separat și fiecare localitate putea să aibă taxe diferite. În momentul în care este un sistem integrat, vor fi taxe unice în tot județul, sunt două tipuri de taxe, una în zonele urbane, iar cealaltă, în zonele rurale.

Taxele vor intra în vigoare după ce fiecare consiliul local al localităților care fac parte din sistemul integrat de management al deșeurilor vor adopta hotărâri pentru instituirea acestor taxe.

Raluca Creț

The post Mureșenii vor plăti aceeași taxă pentru salubrizare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșenii vor plăti aceeași taxă pentru salubrizare

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button