Administrație

Nomenclatorul stradal din Luduș, actualizat

În raportul de specialitate întocmit la proiectul de hotărâre privind actualizarea nomenclatorului stradal al orașului Luduș, arhitectul șef al orașului, Răzvan Vălean a precizat prevederile legale în materie, Legea nr. 7/1996 a cadastrului și publicității imobiliare și Hotărârii Guvernului nr. 777/2016, privind structura, organizarea și funcționarea Registrului Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale.

La articolul 5 din primul act normativ, primul alineat precizează că: „Nomenclatura stradală se aprobă prin hotărâre a Consiliului Local, se organizează pe fiecare localitate și reprezintă evidența primară unitară care servește la atribuirea denumirii străzii și a numărului administrativ”.

La articolul 6 din Hotărârea Guvernului nr. 777/2016 se menționează că „Autoritățile administrației publice locale au obligația ca, ulterior aprobării nomencalturii stradale, precum și ori de câte ori intervin modificări ale adresei administrative, să actualizeze elementele specifice nomenclaturii stradale și să le introducă în RENNS (Registrul Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale – n.r.) pentru ținerea la zi a acestui registru.

Amintim că ultimile completări ale nomenclatorului stradal în Luduș s-au făcut în 1999 când s-au înregistrat străzile Ioan Vlăduțiu, Ioan Theodor Olteanu, Ațîntișului, Uzinei de Apă, Pietrei și Văii și în anul 2015 când pe harta orașului a apărut strada Speranței. În anexa Hotărârii Consiliului local Luduș din 27 august 2019 sunt înscrise un număr de 115 străzi, toate înregistrate în RENNS.

Supus aprobării Consiliului Local Luduș, proiectul privind actualizarea nomenclatorului stradal a fost aprobat în unanimitate.

Ioan A. BORGOVAN

 

Post-ul Nomenclatorul stradal din Luduș, actualizat apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Nomenclatorul stradal din Luduș, actualizat

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button