Administrație

Prefectura Mureș cere structurilor de ordine publică din județ o analiză detaliată a principalelor riscuri și vulnerabilități

Solicitarea vine în urma solicitării făcute ieri de ministrul interimar al afacerilor interne, Mihai Fifor, prefecților și șefilor structurilor județene ale M.A.I.
Prefectul de Mureș, Mircea Dușa, a precizat că analiza se va axa pe vulnerabilitățile ce țin de nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și dosarelor penale, precum și principalele riscuri la adresa cetățenilor.

Mircea Dușa a dat termen instituțiilor data de 7 august pentru a prezenta situația:

Am stabilit cu inspectorul șef de poliție să realizeze o analiză începând din anii 90, legată de persoanele dispărute în județ și de felul în care s-a soluționat fiecare caz. Urmează ca miercuri să avem o ședință cu conducătorii de instituții cu atribuții în acest domeniu, și să organizăm câteva întâlniri zonale, respectiv zona municipiului Tg. Mureș, zona Reghin, Târnăveni-Luduș, Sovata și Sighișoara. În paralel, funcție de felul în care se va modifica legislația în domeniu, să luăm și măsurile de reorganizare a instituțiilor mai ales cea a poliției și central de distribuire a informațiilor prin 112.

Prefectul a mai declarat pentru radio Tg.Mureș că, în urma dispozițiilor ministrului Mihai Fifor, se vor declanșa zilele acestea ample controale legate de traficul de persoane, de desfacerea de produse în tabere și festivaluri, dar și paza școlilor din toamnă.
Raportul Prefecturii Mureș urmează să fie finalizat în maximum o săptămână.

Valeriu Russu

The post Prefectura Mureș cere structurilor de ordine publică din județ o analiză detaliată a principalelor riscuri și vulnerabilități appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Prefectura Mureș cere structurilor de ordine publică din județ o analiză detaliată a principalelor riscuri și vulnerabilități

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button