Pregătirile pentru alegerile europarlamentare și referendum, pe ultima sută de metri

pregatirile pentru alegerile europarlamentare si referendum pe ultima suta de metri

Pentru alegerile europarlamentare și referendumul convocat la inițiativa președintelui României de duminică, 26 mai, la nivelul județului Mureș au fost fost organizate 568 de secții de votare pentru un număr de 479.000 de alegători cu drept de vot. Potrivit prefectului Mircea Dușa, au fost comandate un număr de 527.000 de buletine de vot, 479.000 de timbre autocolante, sumele necesare pentru buna desfășurare a scrutinului de duminică fiind de 4.000.000 lei pentru alegerile europarlamentare, respectiv 579.000 lei pentru referendum.

În momentul de față toate materialele sunt depozitate într-un spațiu la Instituția Prefectului. Sâmbătă dimineața la ora 8 , un număr de 12 camioane vor pleca pe 12 trasee cu materialele necesare votării, fie ca este vorba de buletine de vot, de timbre autocolante, de imprimatele pentru procesele verbale și alte materiale necesare votării. Vor pleca spre unitățile administrativ teritoriale până în jurul orelor 13-14, când vor fi preluate de către primari, urmând ca apoi să fie predate, pe bază de proves verbal președinților secțiilor de votare, astfel încât, la ora 18 toți membrii birourilor electorale din cele 568 de secții de votare să fie prezenți în secțiile de vot pentru pregătirea materialelor pentru data de 26 mai. Duminică la ora 6, membrii birourilor electorale vor fi prezenți în secțiile de votare, astfel încât la ora 7 secțiile de votare să fie deschise”, a menționat prefectul Mircea Dușa.

Ca și elemente informative, procesul de votare va avea loc în intervalul 7-21, după care va începe numărarea voturilor, atât pentru Parlamentul European cât și pentru referendum,  întocmirea proceselor verbale de centralizare , urmând ca ale să ajungă la Biroul Electoral Județean.  Față de ultimul referendum, la cel de duminică va apare acea procedură în plus, de identificare a persoanelor care votează cu ajutorul tabletelor în vederea  prevenirii  votului multiplu. Procesul electoral , atât cel pentru alegerile europarlamentare cât și pentru referendum vor avea loc în aceiași secție de vot.

De asemenea, birourile de evidența persoanelor vor fi deschise în zilele de sâmbătă (8-16) și duminică (7-21), astfel că,  cei care nu au valabile actele de identitate se pot prezenta la serviciul de evidența persoanei pentru clarificarea documentelor de identitate.

Post-ul Pregătirile pentru alegerile europarlamentare și referendum, pe ultima sută de metri apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pregătirile pentru alegerile europarlamentare și referendum, pe ultima sută de metri

Credit autor: Alin Zaharie.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.