Administrație

Primăria Săcele vrea să închidă depozitul de deșeuri din zona Subobrej

Acesta a fost declarat neconform încă din 2007, de cand nu s-a mai aruncat nimic în zona și a scos la licitație lucrările necesare pentru închiderea lui.

Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 9 milioane de lei. Fondurile sunt asigurate de Administrația Fondului de Mediu, spune Virgil Popa, primarul din Săcele:

Termenul limita pentru depunerea oferetelor este jumătatea lunii viitoare.

Firma câștigătoare trebuie să mute deșeurile existente și să refacă toată suprafața aferentă depozitului, inclusiv să se asigure că vor elimina riscul de explozie în interiorul amplasamentului.

Va fi construit și un drum de acces cu două benzi de circulație, mai spune Virgil Popa.

Până acum, au fost depuse proiecte pentru închiderea a 7 depozite de gunoi din judetul Brasov, respectiv cele din Râșnov, Săcele, Codlea, Victoria, Făgăraș, Zărnești și municipiul Brașov.

Programul privind închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme a fost demarat de Administraţia Fondului pentru Mediu la începutul lunii aprilie, în urma condamnării României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu a respectat legislația în acest domeniu.

The post Primăria Săcele vrea să închidă depozitul de deșeuri din zona Subobrej appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primăria Săcele vrea să închidă depozitul de deșeuri din zona Subobrej

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button