Problema transportului școlar intrajudețean, dezbătută de Federaţia Elevilor şi de cea a transportatorilor

problema transportului scolar intrajudetean dezbatuta de federatia elevilor si de cea a transportatorilor

Mai este puţin până la începerea noului an şcolar, iar problema transportului pentru elevi între localităţi nu este încă rezolvată.

Reprezentanţii elevilor au acuzat astăzi Ministerul Educaţei că nu a clarificat procedurile de acordare a subvenţiilor, motiv pentru care mulţi copii riscă să nu mai vină la şcoală pentru că părinţii nu-şi permit costul biletelor.

Federaţia Elevilor şi cea a transportatorilor, FORT, au organizat o conferinţă de presă pe această temă. Peste 100.000 de elevi din toată țara folosesc microbuze și autobuze pentru a merge de acasă la școală și înapoi, transportul școlar intrajudețean fiind decontat, conform legii, integral însă, în realitate, școlile nu prea mai primesc bani de la primării, iar Ministerul Educației nu a clarificat procedurile pentru acordarea subvenției – spune Andreea Păun, din partea Federației Elevilor din România.

Și firmele de transport reclamă costurile operaționale plafonate la nivelul Consiliilor Județene și propun varianta ca decontul abonamentelor să se realizeze după modelul folosit pentru alte categorii sociale.
Decontul pentru transportul școlar intrajudețean se face în limita unei distanțe de 50 de km.

The post Problema transportului școlar intrajudețean, dezbătută de Federaţia Elevilor şi de cea a transportatorilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Problema transportului școlar intrajudețean, dezbătută de Federaţia Elevilor şi de cea a transportatorilor

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.