Reabilitarea străzii Gheorghe Doja a primit “undă verde” la finanțare din fonduri europene

reabilitarea strazii gheorghe doja a primit unda verde la finantare din fonduri europene

6,6 milioane de euro va primi proiectul Primăriei Târgu-Mureș, privind reabilitarea străzii Gheorghe Doja, proiect care prevede următoarele:
– măsuri de reducere a emisiilor de CO2 prin realizarea de benzi dedicate circulației stricte a autobuzelor ecologice separate fizic prin bolarzi de restul traficului rutier;
– piste de biciclete pe tronsonul Gara CFR – Piața Victoriei;
– modernizarea trotuarelor;
– modernizarea iluminatului public cu lămpi ecologice de tip LED;
– 200 de arbori plantați de-a lungul traseului propus pentru modernizare.


Proiectul va încuraja creșterea numărului de călători cu transportul public în comun, va duce la scăderea circulației cu autoturisme proprii în Târgu-Mureș, va contribui la creșterea vitezei de deplasare a autobuzelor în trafic și la reducerea emisiilor de CO2 provenite din traficul rutier.
Proiectul „Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu-Mureş” este finanțat prin POR 2014-2020, Axa 4 a Programului privind reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ.

Acest proiect se alătură celorlalte 4 care au primit undă verde pentru finanțare, adică achiziția a 32 de autobuze electrice de 12 metri, achiziția a 15 autobuze electrice de 10 metri, achiziția a 38 de autobuze hybrid, precum și proiectul privind realizarea de piste de biciclete, alei pietonale și achiziția de biciclete în zona Clinicilor.
Valoarea totală a celor 5 proiecte pe fonduri europene este de 65 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între 2019-2023.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

 

Post-ul Reabilitarea străzii Gheorghe Doja a primit “undă verde” la finanțare din fonduri europene apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Reabilitarea străzii Gheorghe Doja a primit “undă verde” la finanțare din fonduri europene

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.