Referendumul din 26 mai, boicotat de ALDE. Explicaţia dată de Călin Popescu Tăriceanu

referendumul-din-26-mai,-boicotat-de-alde.-explicatia-data-de-calin-popescu-tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care deţine şi funcţia de preşedinte al ALDE, a declarat vineri, 17 mai, cu ocazia unei conferinţe de presă susţinută la Târgu-Mureş, că recomandă membrilor şi simpatizanţilor ALDE să nu participe la referendumul din data de 26 mai, considerat a fi o „diversiune” pusă la cale de preşedintele României, acuzat că astfel fură startul la campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

„Noi vom boicota referendumul şi acesta e mesajul către alegătorii şi simpatizanţii noştri”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

„Ştiţi foarte bine, sunt recomandările şi ale Comisiei Europene, şi ale Comisiei de la Veneţia, ca să nu se vină cu o altă temă politică atunci când sunt alegerile pentru Parlamentul European, pentru că noi şi aşa avem un deficit de participare care sigur va fi probabil accentuat de temele parazitare care sunt aruncate în spaţiul public. Cred că şi noi, şi alegătorii noştri sunt suficient de educaţi politic să înţeleagă că acest referendum nu este decât o diversiune făcută de preşedinte şi o încercare de a intra în jocul politic al campaniei pentru alegerile prezidenţiale furând startul, pentru că altfel preşedintele nu ar fi avut nicio calitate să participe la dezbaterea pentru alegerile pentru viitorul Parlament European”, a mai spus liderul ALDE.

Alex TOTH

Post-ul Referendumul din 26 mai, boicotat de ALDE. Explicaţia dată de Călin Popescu Tăriceanu apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Referendumul din 26 mai, boicotat de ALDE. Explicaţia dată de Călin Popescu Tăriceanu

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.