Se schimbă regulile de angajare în sectorul bugetar; la trei posturi devenite vacante, un post ocupat

se schimba regulile de angajare in sectorul bugetar la trei posturi devenite vacante un post ocupat

Posturile vacante din sectorul bugetar vor fi ocupate conform principiului ‘unu la trei’, respectiv la trei posturi ocupate devenite vacante, un post ocupat, potrivit proiectului de Ordonanţă pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicat de Ministerul Finanţelor. În prezent, principiul de ocupare a posturilor la stat este unu la doi.

Totodată, proiectul propune reducerea cu 50% a numărului total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat şi de funcţii assimilate acestor funcții.

De asemenea, va fi suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, iar pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrării în vigoare a ordonanţei se continuă procedurile de ocupare a acestora.

Excepţie de la această regulă vor face personalul didactic de predare, personalul medic-sanitar, poliţiştii şi absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii.

The post Se schimbă regulile de angajare în sectorul bugetar; la trei posturi devenite vacante, un post ocupat appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Se schimbă regulile de angajare în sectorul bugetar; la trei posturi devenite vacante, un post ocupat

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.