Situaţia de la cimitirul din Valea Uzului, discutată de Teodor Meleşcanu cu ministrul de Externe al Ungariei

situatia de la cimitirul din valea uzului discutata de teodor melescanu cu ministrul de externe al ungariei

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, ieri, o convorbire telefonică cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó, în cadrul discuţiilor fiind abordată situaţia de la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului, a anunţat MAE.
Şeful diplomaţiei române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunităţii maghiare de a evita confruntările şi escaladarea tensiunilor. Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat importanţa identificării unor soluţii practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români şi maghiari deopotrivă şi a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-şi comemora eroii îngropaţi în acest cimitir, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.
Conform aceleiaşi surse, Teodor Meleşcanu l-a asigurat pe Péter Szijjártó că autorităţile române au luat toate măsurile necesare în acest caz.

The post Situaţia de la cimitirul din Valea Uzului, discutată de Teodor Meleşcanu cu ministrul de Externe al Ungariei appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Situaţia de la cimitirul din Valea Uzului, discutată de Teodor Meleşcanu cu ministrul de Externe al Ungariei

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.