Administrație

ŞOCANT: Normele ISU privind protecţia împotriva incendiilor nerespectate la ORC Mureş!

Un târgumureşean a postat miercuri, 14 august, pe reţelele de socializare, o fotografie în care se vede clar cum normele privind protecţia împotriva incendiilor nu sunt respectate în cadrul Oficiul Registrului Comerţului Mureş.

În fotografie se vede clar cum unul dintre hidranţii din interiorul instituţiei este acoperit cu un placaj de lemn, lipit cu bandă adezivă, pe care este lipit un afiş pe care scrie: „În caz de incendiu spargeţi geamul”.

Ce spun normele!

Conform Actului normativ pentru proiectarea, executarea şi exploatarea instalaţiilor de stingere a incendiilor, la paragraful 4.8. se prevăd următoarele condiţii de instalare a hidranţilor:

În clădirile civile (publice) foarte înalte definite conform reglementărilor specifice,se respectă următoarele:

– hidranţii de incendiu se amplasează numai pe coridoare sau în încă periletampon de acces în casele de scări;

– conductele se leagă în inel şi se prevăd cu robinete de închidere, astfel încât să nu existe pericolul scoaterii din funcţiune a mai mult de 5 hidranţi pe nivel; 

– se prevăd robinete şi pe coloane, din 5 în 5 niveluri, sigilate în poziţia „normal deschis”;

– pentru alimentarea cu apă a instalaţiei interioare cu hidranţi de incendiu, direct de la pompele mobile de incendiu, se prevede o conduct cu Dn100mm, cu robinet de închidere, ventil de reţinere şi două racorduri fixe tip B, amplasate pe peretele exterior al clădirii, în nişe cu geam, marcate cu indicatoare la înălţimea de maximum 1.40m de la nivelul trotuarului clădirii, racordată la conducta principal a reţelei de alimentare cu apă

Solicitam o explicaţie publică din partea directorului ORC Mureş, doamna Adina Nicoleta Bercea, şi din partea inspectorului şef al ISU „Horea” al judeţului Mureş, col. Călin Handrea, pentru această situaţie care poate pune în primejdie atât angajaţii cât şi persoanele care frecventează această instituţie publică.

(Redacţia)

Post-ul ŞOCANT: Normele ISU privind protecţia împotriva incendiilor nerespectate la ORC Mureş! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ŞOCANT: Normele ISU privind protecţia împotriva incendiilor nerespectate la ORC Mureş!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button