Administrație

Soluţia pentru alimentarea cu apă a zonei de câmpie, prezentată peste două săptămâni

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, viceprim-ministrul Daniel Suciu, a declarat vineri, 17 mai, la Târgu-Mureş, că vrea să închidă „odată şi foarte repede” subiectul introducerii apei potabile în zona de câmpie a judeţului Mureş.

„Vreau să găsim soluţii urgente”

În acest sens, viceprim-ministrul Daniel Suciu a promis că va reveni în termen de două săptămâni la Târgu-Mureş, interval de timp în care va analiza situaţia MasterPlanului pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, după care va propune o soluţie concretă pentru oful expus de mai mulţi primari, respectiv alimentarea cu apă potabilă a zonei de câmpie a judeţului Mureş.

„Le-am promis colegilor mei primari că peste două săptămâni mă întorc în judeţul Mureş şi voi discuta aplicat pe o situaţie cu care se confruntă în special primarii din zona de câmpie. Vreau să vedem şi să găsim soluţii urgente, imediate, pentru remedierea problemei vis a vis de alimentarea cu apă în zona de câmpie. Am avut şi o discuţie cu cei de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, să văd în ce stadiu este această licitaţie. Când ajung la Bucureşti vreau să văd exact dacă POIM-ul este în pericol vis a vis de alimentarea cu apă în judeţul Mureş, în special vis a vis de aceste comunităţi şi vreau după aceea să luăm o decizie, să vedem dacă luăm toate aceste proiecte, le mutăm pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii sau găsim o altă formulă”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Primarii, îndemnaţi să mai aibă puţină răbdare

Totodată, viceprim-ministrul Daniel Suciu a transmis primarilor din judeţul Mureş să nu ia, deocamdată, nicio decizie vis a vis de ieşirea din Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Aqua Invest Mureş, precum şi reprezentanţilor din managementul companiei Aquaserv, pe care i-a rugat să trateze „cu maximă responsabilitate” subiectul.

„Le-am cerut primarilor să nu ia nicio decizie vis a vis de ieşirea din MasterPlan până nu ne lămurim exact, cu termene, care este viitorul acestui MasterPlan. Fac un apel la cei care gestionează Aquaserv să trateze cu maximă responsabilitate acest subiect pentru că în special zona de câmpie este cea mai oropsită din acest punct de vedere”, a punctat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Referindu-se la unităţile administrativ-teritoriale care au anunţat deja ieşirea din MasterPlan, viceprim-ministrul Daniel Suciu a precizat că din explicaţiile furnizate de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, „încă nu s-au operaţionalizat juridic” ieşirile respective din MasterPlan.

„Le-am spus ca o săptămână să aştepte, până am un răspuns foarte clar vis a vis de ceea ce se întâmplă cu licitaţia pe acest program de alimentare cu apă şi după aceea, împreună, şi cu reprezentanţi de la Ministerul Fondurilor Europene care gestionează Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare despre care discutăm, ne vom întâlni aici, în judeţul Mureş, şi vom lua o decizie”, a conchis ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Alex TOTH

 

Post-ul Soluţia pentru alimentarea cu apă a zonei de câmpie, prezentată peste două săptămâni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Soluţia pentru alimentarea cu apă a zonei de câmpie, prezentată peste două săptămâni

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button