Spitalele mureșene se pregătesc pentru votul cu urna mobilă

spitalele muresene se pregatesc pentru votul cu urna mobila

Adresa Biroului Electoral Județean Mureș privind condițiile de vot cu urna mobilă pentru bolnavii internați a ajuns astăzi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.
Urna mobilă se va deplasa la patul bolnavilor doar dacă vor fi cel puțin 200 de solicitări de la Spital și de la Institutul Inimii.
Listele au început să se întocmească pe toate secțiile, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Mariana Negoiță:

Persoanele netransportabile internate și care doresc să voteze trebuie să completeze o cerere care să cuprindă nume, prenume, cod numeric personal, domiciliul sau reședința, seria și numărul actului de identitate și care trebuie datată și semnată olograf. Astfel, pe fiecare secție se va întocmi un tabel cu cererile pacienților privind exercitarea dreptului de vot prin intermediul unei urne speciale.

Spitalul Județean Mureș încă nu primise în această dimineață adresa de la Biroul Electoral Județean privind secțiile la care au fost arondate clinicile, însă listele au început să se facă, a precizat managerul unității, dr. Ovidiu Gârbovan:

Listele astăzi le facem și le depunem în cursul zilei de sâmbătă cererile. Așteptăm de la Biroul Electoral Județean să vina adresa dar încă n-a venit nimic astăzi. Conform legii, noi ne pregătim, vedem pe secții ce bolnavi avem care vor să voteze. Secțiile fiind pe tot teritoriul Municipiului Târgu-Mureș ele sunt arondate unor secții de votare. De obicei, cam aceleași secții de votare sunt pe la școli în jurul spitalelor.

Tabelele centralizatoare cu persoanele care solicită urna mobilă alături de cererile bolnavilor se vor depune la Biroul Electoral până mâine, la ora 18,00.

Cristina Bulbescu

The post Spitalele mureșene se pregătesc pentru votul cu urna mobilă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Spitalele mureșene se pregătesc pentru votul cu urna mobilă

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.