Administrație

TÂRGU MUREȘ: Primăria promite 85 de autobuze și modernizarea străzii Gh. Doja

6,6 milioane de euro va primi proiectul Primăriei Târgu Mureș, privind reabilitarea străzii Gh. Doja, proiect care prevede următoarele:
– măsuri de reducere a emisiilor de CO2  prin realizarea de benzi dedicate circulației stricte a  autobuzelor ecologice separate fizic prin bolarzi de restul traficului rutier;
-piste de biciclete pe tronsonul Gara CFR – Piața Victoriei;
– modernizarea trotuarelor;
-modernizarea iluminatului public cu lămpi ecologice de tip LED;
-200 de arbori plantați de-a lungul traseului propus pentru modernizare.

Proiectul „Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu Mures” este finanțat prin POR 2014-2020, Axa 4 a Programului privind reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ.

Conform Primăriei municipiului Târgu Mureș, „acest proiect se alătură celorlalte 4 care au primit undă verde pentru finanțare, adică achiziția a 32 de autobuze electrice de 12 metri, achiziția a 15 autobuze electrice de 10 metri, achiziția a 38 de autobuze hybrid, precum și proiectul privind realizarea de piste de biciclete, alei pietonale și achiziția de biciclete în zona Clinicilor. Valoarea totală a celor 5 proiecte pe fonduri europene  este de 65 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între 2019-2023.”

The post TÂRGU MUREȘ: Primăria promite 85 de autobuze și modernizarea străzii Gh. Doja appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: TÂRGU MUREȘ: Primăria promite 85 de autobuze și modernizarea străzii Gh. Doja

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button