TÂRGU MUREȘ: Primăria promite 85 de autobuze și modernizarea străzii Gh. Doja

targu mures primaria promite 85 de autobuze si modernizarea strazii gh doja

6,6 milioane de euro va primi proiectul Primăriei Târgu Mureș, privind reabilitarea străzii Gh. Doja, proiect care prevede următoarele:
– măsuri de reducere a emisiilor de CO2  prin realizarea de benzi dedicate circulației stricte a  autobuzelor ecologice separate fizic prin bolarzi de restul traficului rutier;
-piste de biciclete pe tronsonul Gara CFR – Piața Victoriei;
– modernizarea trotuarelor;
-modernizarea iluminatului public cu lămpi ecologice de tip LED;
-200 de arbori plantați de-a lungul traseului propus pentru modernizare.

Proiectul „Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu Mures” este finanțat prin POR 2014-2020, Axa 4 a Programului privind reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ.

Conform Primăriei municipiului Târgu Mureș, „acest proiect se alătură celorlalte 4 care au primit undă verde pentru finanțare, adică achiziția a 32 de autobuze electrice de 12 metri, achiziția a 15 autobuze electrice de 10 metri, achiziția a 38 de autobuze hybrid, precum și proiectul privind realizarea de piste de biciclete, alei pietonale și achiziția de biciclete în zona Clinicilor. Valoarea totală a celor 5 proiecte pe fonduri europene  este de 65 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între 2019-2023.”

The post TÂRGU MUREȘ: Primăria promite 85 de autobuze și modernizarea străzii Gh. Doja appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: TÂRGU MUREȘ: Primăria promite 85 de autobuze și modernizarea străzii Gh. Doja

Credit autor: Diana Pâncă.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.