Administrație

Taxe speciale de salubrizare pentru mureşeni

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 27 iunie, într-o şedinţă ordinară de lucru, Regulamentul de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare pentru finanţarea sistemului de management integrat al deşeurilor solide menajere şi similare în judeţul Mureş.

Cine cât plăteşte

Astfel, nivelul taxei speciale de salubrizare pentru anul 2019, pentru fiecare categorie distinctă de utilizatori, inclusiv cota aferentă contribuţiilor legale la Fondul de Mediu, este următorul: 8,93 de lei/ persoană/ lună pentru utilizatori casnici din mediul urban, 1,62 de lei/ persoană/ lună pentru utilizatori casnici din mediul rural şi 436,05 de lei/ tonă pentru utilizatori non-casnici.

“În cazul serviciilor de colectare și transport al deșeurilor, pentru care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș, în calitate de autoritate contractantă, a încheiat contractele de delegare a gestiunii a acestor activități în cursul anului 2019, până la începerea activității de către operatorii desemnați în urma licitațiilor organizate, acestea au fost prestate în aceleași condiții de către operatorii de salubritate cu care unităţile administrativ-teritoriale din județul Mureș aveau contracte în vigoare”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

În cadrul respectivului proiect, judeţul Mureş a fost împărţit în şapte zone în ceea ce priveşte serviciile de colectare şi transport al deşeurilor municipale şi a altor fluxuri de deşeuri. În prezent, pentru şase zone (Sânpaul, Sighişoara, Reghin, Târnăveni, Bălăuşeri şi Râciu) s-a emis ordinul de începere a activităţii, în timp ce pentru zona 2, aferentă municipiului Târgu-Mureş, procedura de achiziţie se află în derulare.

Alex TOTH

Post-ul Taxe speciale de salubrizare pentru mureşeni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Taxe speciale de salubrizare pentru mureşeni

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button